Български гражданин, жител на Кипър, върнал се на острова с

...
Български гражданин, жител на Кипър, върнал се на острова с
Коментари Харесай

Българин пристигнал в Кипър с коронавирус

Български жител, гражданин на Кипър, върнал се на острова с полет от София в неделя, е инфектиран с ковид, оповестиха от здравното министерство в Никозия. Цитира ги БНР.
Здравните управляващи са установили случая в понеделник и незабавно задействали протокол за следене на контактните му лица.
Заедно с българинът е засечен и различен инфектиран с COVID-19, и той е дошъл в страната с полет. От здравното министерство акцентират, че през последните 7 дни всички нови случаи са пристигнали от чужбина. Кипър възобнови въздушните си връзки на 9 юни.
До 19 юни влизащите от България би трябвало да показват здравен документ с негативен резултат от осъществено 72 часа преди полета проучване за вируса.
Кипърските жители и тези, които непрекъснато обитават на острова, могат да създадат теста на летището в Кипър. Така е открит и казусът, импортиран от София.
През тази седмица ще бъдат въведени бързи проби за идващите, заяви транспортният министър Янис Карусос. С тях резултатът ще е явен до час и половина и пасажерите ще го изчакат на летището, без да се постанова да остават 24 часа под карантина в хотел.
От понеделник в страната стартира и ново всеобщо тестване за инфекцията. Ще бъдат изследвани 10 000 души от върналите се на работните си места през юни, в границите на третата фаза от облекчаването на коронавирусните ограничавания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР