Български граждани зад граница, чиито документи за самоличност са с

...
Български граждани зад граница, чиито документи за самоличност са с
Коментари Харесай

Зад граница: Как да гласуваме без валидни лични документи?

Български жители зад граница, чиито документи за идентичност са с изминал период, само че желаят да упражнят правото си на глас на 2 април, би трябвало да показват уверение, че към този момент са подали заявление за издаването на нови. Документът би трябвало да бъде публикуван от дипломатическо или консулско посланичество на България. Това показват от посолството на страната ни в Белгия в своята Facebook страница.

За задачата дипломатическото ни посланичество в Брюксел разгласи, че всеки работен ден от  10:00 до 13:30 часа локално време българите ще могат да подават заявки за нови персонални документи в посолството до деня на изборите, както и на самия 2 април.

“Избирател, който гласоподава отвън страната, удостоверява самоличността си с български паспорт, в това число краткотраен, с персонална или военна карта “, прецизираха от дипломатическото ни посланичество и допълниха, че без годен персонален документ или уверение за подадено заявление, гласоподавателите няма да бъдат позволени до присъединяване в предварителния парламентарен избор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР