Български граждани са били подслушвани по искане на спецпрокуратурата и

...
Български граждани са били подслушвани по искане на спецпрокуратурата и
Коментари Харесай

Рашков няма право поименно да посочи имена на подслушвани

Български жители са били подслушвани по искане на спецпрокуратурата и по позволение на българския съд - профилирания. Това съобщи служебният вътрешен министър Бойко Рашков от трибуната на Народното събрание по време на чуването си пред депутатите по тематиката за изнесени изказвания за нелегално подслушване на политици и на жители.

" Вие желаете от мен като министър на вътрешните работи да ви изреждам кои лица са подслушвани и кои не ли? Сбъркали сте името. Аз не се споделям Цветан Цветанов, тъй като законът не ми разрешава да ви давам такава информация. Извикайте си дясната ръка да пристигна да чете СРС-та и да чете звукозаписи на лекарите от Горнооряховската болница ", се опълчи Рашков на опита за шиканиране на чуването от страна на депутатите от ГЕРБ.

Бюрото за надзор за СРС-тата годишно изготвя систематизиран отчет до Народно събрание, в който се показват систематизирани данни . Бюрото, което по закон може да вникне по всички елементи на СРС-тата, не е длъжно да ви дава поименно доклад кой е подслушван и кой не е подслушван, добави Рашков.
 Комисия в Народно събрание може да проверява подслушването на политиците, съгласно ген. Атанасов
Комисия в Народно събрание може да проверява подслушването на политиците, съгласно ген. Атанасов

Хората, които са дали своят вот желаят две съществени неща

Двама министри (на вътрешните работи - б.р.) са следили безучастно и са изпълнявали функционалностите на обслужващ личен състав за профилираната прокуратура, посочи служебният министър. Всички претенции на прокурорите от спецпрокуратурата са направени срещу и в нарушавания на Закона за СРС-тата, сподели Рашков.

Той увери, че ще даде задоволително информация, с която да аргументира думите си за противозаконни подслушвания на политици и жители , само че пред съответните оторизирани за това органи.

Ако вие наричате незаконното ограничение на правата на българските жители пушилка, не знам по какъв начин обществото ще оцени това. Това ли е вашата политически позиция, в този момент ще чуете, имайте самообладание, обърна се Рашков към депутатите на ГЕРБ.
 ГЕРБ към момента чака обстоятелства за подслушването
ГЕРБ към момента чака обстоятелства за подслушването

Прокуратурата в България е част от самостоятелната правосъдна система

Вярно е, че прокуратурата стартира да се самопроверява, уточни той и добави, че единствено преди два дни станало ясно, че има непозволено подслушване на български жители една част, от които се занимават с политика. Рашков се пита може ли откакто са открили непозволено използване на СРС-та, да се уведомят засегнатите жители - прокуратурата обаче отказала.

При такова противопоставяне на прокуратурата - за вас не е нищо и не се е потвърдило нищо, сподели Рашков. Кой е дал разрешението за потреблението на СРС-та?

Интересно за какво единствено депутатите на ГЕРБ не знаят за СРС-тата, а стоящите до тях известни политици донесли наготово материали в Министерство на вътрешните работи. Готови материали донесли, акцентира Бойко Рашков.

Има данни, че във връзка с някои жители наблюдението е траяло много дълго време. Като образец за потребление и използване на СРС-та основно против протестиращи жители и изключително след той уточни миналата година. " Мотивите, с които са желани разрешенията са - лицата целят да бъде подронена и съборена властта в републиката ", уточни Рашков.
 Рашков сезира прокурор за изнесените СРС-та
Рашков сезира прокурор за изнесените СРС-та

По закон те са единствено за потребностите на наказателното произвеждане

През 1996-1997 година Народното събрание още веднъж бил обсаден от протестиращи, като тогава никой прокурор не си е и помислил, че ще бъде осъществено закононарушение срещу републиката, подсети министърът.

Прокуратурата обаче и не е образувала производства за закононарушения срещу събарянето на републиката, уточни Рашков
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР