Български граждани, които работят в чужбина, събраха пари и подаръци

...
Български граждани, които работят в чужбина, събраха пари и подаръци
Коментари Харесай

Българи, работещи в чужбина, събраха пари и подаръци за бедни деца във Видин

Български жители, които работят в чужбина, събраха пари и дарове за деца от небогати фамилии във Видин. Благотворителната акция е по самодейност на фамилии от ромски генезис, живеещи в Кобленц, Германия. Чрез групата " Ангалутне ", която основават в обществената мрежа, съумяват да привлекат за идеята си и доста други. Името на групата си във фейсбук превеждат като " Хората начело, първите ".


Повод за акцията е изследване, което създали преди този момент измежду ромската общественост и небогати фамилии от Видин.
Асен Митков: " Успяхме по този начин да установим, че множеството от дечицата им е мъчно да вървят на учебно заведение, защото нямат зимни облекла и по тази причина с българските фамилии от град Видин, които работят из Европа, подехме една самодейност на доброволни начала, кой с колкото може и с колкото желае да помогне. "
Събрали са близо 5000 лв., с които купили зимни облекла и обувки. Получили повече поддръжка, в сравнение с в началото очаквали.
Асен Митков: " Откликнаха доста, даже от Финландия, даже от Италия, Испания, откликнаха доста наши съграждани и от ромски, и от неромски генезис. "
Обиколили учебните заведения и ромския квартал във Видин и създали лист на най-нуждаещите се.
Роза Николова: " Подаръците са подбрани за деца, които са нуждаещи се, няма значение от етноса - тук са деца, както от ромски генезис, по този начин и от български. "
Пакетите с топли облекла и обувки зарадваха 42 деца.
Момче: " Получих яке, фланелка и ръкавици, и обувки. " Баща: " Това е най-хубавата изненада, която можем да възприемем. "
Някои от децата не съумяха да получат подаръците персонално.
Баба на едно от децата: " Нема обувки кво да обуе, бе майко, босо. Срамота му е! Големото на 12 години. Срам ме е, бабо, да отидем по този начин с ония скъсани патъци. "
Още дарове, които събраха българи от чужбина, ще бъдат раздадени на видинските деца след Нова година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР