Български футболни фенове бяха нападнати в Република Северна Македония минути

...
Български футболни фенове бяха нападнати в Република Северна Македония минути
Коментари Харесай

Фенове на Левски бяха нападнати в Северна Македония преди двубоя с Шкупи

Български футболни почитатели бяха нападнати в Република Северна Македония минути преди началото на футболния мач от втория квалификационен кръг в Лигата на конференциите сред ФК Шкупи и Левски на стадион " Тодор Проески " в Скопие, заяви уеб сайтът " Спорт 1 ". 15 български жители са арестувани от полицията.

Телевизия " Клан " излъчи видео, в което се вижда по какъв начин локалните поданици от квартал Чаир хвърлят кофи за отпадък по коли, в които се намират български почитатели, пристигнали в Северна Македония, с цел да следят футболната среща.

Не е известно какво се е случило преди случая и дали е имало вербален конфликт сред почитателите на Левски и Шкупи.

" Спорт 1 " показва още, че конфликтите сред българските и локалните почитатели са били предстоящи и по тази причина полицейското наличие в центъра на Скопие е засилено през днешния ден, изключително към стадион " Тодор Проески ".

На входа на оборудването, в зоната под трибуните, група почитатели влязоха в спор със чиновници на полицията, който бързо прерасна във физическа разпра. Във видеоклиповете се виждат летящи бутилки от сок или бира, както и някои по-големи предмети.

Атмосферата се нажежи още преди мача с неуместни мнения и известия в обществените мрежи, като проекти за изгаряне на македонското и албанското знаме по време на мача довечера.

" Двубой на клубно равнище от прилежащи страни постоянно основава условия съперничеството да излезе и отвън трибуните, само че в тази ситуация то е извънредно изострено поради политическите спорове сред Република Северна Македония и България, тъй че нетърпимостта елементарно може да ескалира ", показват от " Спорт1 ".





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР