Български футболист е най-добрият изпълнител на дузпи в историята на

...
Български футболист е най-добрият изпълнител на дузпи в историята на
Коментари Харесай

Българин е дузпаджия №1 в историята на руската Висша лига

Български футболист е най-хубавият реализатор на дузпи в историята на съветската Висша лига. Това излиза наяве от ранглиста, направена от изданието zvezda-fc.ru. На върха и е легендата на “Амкар” (Перм) Георги Пеев. В отбора, който изчезна поради финансови проблеми, юношата на “Локо” (Сф) изкара над 10 година В този интервал някогашният народен полузащитник извърши 17 дузпи за “Амкар” и вкара всичките.

Със 100-процентовата си успеваемост и броят на 11-метровите удари, които се е нагърбил да бие, Пеев заема еднолично първото място в класацията. В представянето му се акцентира, че той е част от постсъветския футбол още от 2001 година, когато минава в “Динамо” (Киев). В Украйна Георги рита и за “Днепър”, преди при започване на 2007 година да бъде платен от “Амкар”.

С екипа на отбора от Перм българинът стига до край в шампионата за купата на Русия, 4-о място в класирането и играе в евротурнирите. Във Висшата лига има 235 мача с 41 гола и 40 асистенции. 5 пъти е футболист №1 на годината в Пермския край. “Пеев постоянно изпълняваше дузпите в жанр “Паненка”, поради което вратарите в Русия не го фаресваха много”, написа zvezda-fc.ru.

Втори в класацията на изданието се подрежда аржентинецът Алехандро Домингес. С екипите на “Рубин” (Казан) и “Зенит” (Санкт Петербург) нападателят извърши 14 дузпи и също като Пеев вкара всичките. И последният член на топ 3 на подреждането е със 100-процентова успеваемост от бялата точка, а той също е обвързван с България.

С 10 от 10 след Пеев и Домингес в класацията, в която място намират футболисти с най-малко 10 гола от дузпи в съветската Висша лига, е някогашният левскар Жоазиньо. Нисичкият техничар мина от “Герена” в “Краснодар” през 2011 година, а от 2018-а е в “Динамо” (Москва).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР