Български филм с Васил Василев-Зуека се бори за престижна награда

...
Български филм с Васил Василев-Зуека се бори за престижна награда
Коментари Харесай

Филм със Зуека се бори в Кан

Български филм с Васил Василев-Зуека се бори за влиятелна премия от фестивал в Кан. Филмът е озаглавена „ Хлад “. Дело е на дъщерята на обичания комедиант Девина . Това е първа независима лента на младата и надарена наследничка на Зуека.

„ Хлад “ ще се състезава в конкуренцията за късометражни филми. Фестивалът не е част от Международния кино конкурс в Кан, само че е много влиятелен. Все отново лентата ще бъде показана и на известния фестивал за кино на Лазурния бряг, който тази година ще се организира през октомври. Ала няма да взе участие в него.

С достигането си до финалния кръг за късометражни филми родната лента получава право да бъде прожектирана, въпреки и виртуално, а приходите от гледанията влизат в джоба на основателите.

„ Хлад “ пребори редица съперници по пътя към финала. Родната продукция е с огромни шансове да завоюва, безапелационни са кино специалисти. Конкурсът ще се организира в края на март.

Победителите ще получат огромната премия от 5000 $. В продукцията вземат участие още Денис Изетов, Калина Владимирова, Сияна Янкова, Дариа Занева и Христо Йорданов.

Филмът е с дълготрайност към 20 минути. Действието в цялата лента се развива пред... хладилника. Главните герои са от другите генерации, които споделят храната в него. В сюжета на лентата се наблюдава историята на няколко комплицирани връзки в другите генерации на едно семейство, написа „ България Днес “.

Девина е единствената щерка на Зуека. Тя учи в влиятелен университет в Лондон. Желаем й триумф!
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР