Български филм подаде заявка за номинация в категория Най-добър чуждоезичен

...
Български филм подаде заявка за номинация в категория Най-добър чуждоезичен
Коментари Харесай

И български филм се включи в надпреварата за „Оскар“

Български филм подаде поръчка за номинация в категория „ Най-добър чуждоезичен филм “ в 92-рото издание на премиите „ Оскар “. „ Áга “ на режисьора Милко Лазаров ще се съревновава за едно от пет места с още 92 продукции.

След 4-5 години подготовка, лентата е снимана през 2017-а в Сибир, в доста сурови условия. Екипът прекарва по над 12 часа на температури, достигащи -40 градуса по Целзий, а още на първия дубъл от фотосите камерата замръзва. Продукцията е взаимна, сред три страни – България, Германия и Франция.

В основните функции влизат актьорите Феодосия Иванова, Галина Тихонова, Сергей Егоров и Михаил Апросимов. Те пресъздават трагичната история на едно семейство, в което дъщерята напуща ледените тундри и загърбва традициите, спазвани от родителите ѝ Нанук и Седна. Сами измежду природата, двамата наподобяват като последните хора на планетата.

Този завладяващ сюжет към този момент има над 30 оценки от влиятелни състезания по целия свят, в това число и от интернационалните фестивали в Бразилия, Египет, Испания, Русия и Словения.

В началото на септември Националният съвет за кино избра „ Áга “ да показа България на „ Оскарите “ – най-престижният конкурс за кино изкуство, който отличава шедьоврите, основани през миналата година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР