Български евродепутати критикуваха президента Радев, че се опитва да дестабилизира

...
Български евродепутати критикуваха президента Радев, че се опитва да дестабилизира
Коментари Харесай

Евродепутати обвиниха президента Радев в дестабилизация на България

Български евродепутати подлагаха на критика президента Радев, че се пробва да дестабилизира страната и да блокира опитите за основаване на държавно управление у нас. Това стана по време на спор за външната интервенция в демократичните процеси и изборите в Европейския съюз. Темата за изтеклите през последните дни записи у нас се придвижи и в Европейския парламент в Брюксел.

Европейският съюз търси способи за осветление на външните въздействия върху процесите в страните от Европейски Съюз. Това излиза наяве по време на дебата в Европарламента. Зам.-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова сподели, че Брюксел ще се опита да направи транспарантна работата на непознати организации и на паричните им потоци.

В подтекста на непознатите въздействия българските евродепутати от групата на ЕНП Радан Кънев и Александър Йорданов разкритикуваха ролята на президента Румен Радев в опитите за образуване на държавно управление в България.

" Днес сме очевидци на безусловно невиждан опит за блокиране на основаването на ръководство сред първите две политически сили в страната. Опит, в който явно вземат участие, от една страна, проведената престъпност, от друга - компрометираната прокуратура, която е призвана да се бори с нея. От една страна - службите за сигурност, от друга - петата колона в българската политика, против която тези служби би трябвало да ни пазят. И всичко това се случва под егидата на българския президент и на ръководеното от него служебно държавно управление ", разяснява Радан Кънев - евродепутат от ДБ/EНП.

" Същевременно съществена причина за политическата рецесия и дестабилизация в България през последните две години е съветското навлизане в българския политически, икономически и културен хайлайф. В този миг българският президент се явява не обединител на нацията, а фактор за дестабилизация на България ", добави Александър Йорданов - евродепутат от СДС/EНП.

Независим евродепутат от Хърватия разкритикува опитите за въздействие на непознати страни в процесите в Европейски Съюз и даде за образец изтеклите записи в България. В началото на пленарната сесия евродепутатът от Движение за права и свободи и групата Обнови Европа Илхан Кючюк цитира изявления във френската преса, свързани диалога сред Кирил Петков и Урсула фон дер Лайен.

Илхан Кючюк дефинира ставащото като следващия скандал, който, по думите му, " не се случва в Латинска Америка, а в европейска България ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР