Български екипаж с автомобил SIN R1 GT-4“ ще стартира в

...
Български екипаж с автомобил SIN R1 GT-4“ ще стартира в
Коментари Харесай

Български екипаж в легендарното състезание на пистата Льо Ман“ от догодина



Български екипаж с автомобил „ SIN R1 GT-4 “ ще започва в 24-часово именито съревнование в Льо Ман. Проектът е на „ София Кар Моторспорт “ и беше разгласен публично от неговият ръководител Росен Даскалов.

" Преди три години мнозина гледаха на това с съмнение, само че това беше и нашата последна цел. Знаем, че ще бъде тежко, само че по този начин ще отворим вратите за останалите български водачи и това да не е за една-единствена година “, съобщи Даскалов.

Проектът е в отворен вид, с цел да ангажира огромния бизнес в страната, както и да даде благоприятни условия на български водачи за такава изява. Плановете на екипът са в  тима да влязат най-малко четирима водачи, като двама от тях са ясни това са Иван Влъчков и Константин Маршавелов.

" Предстои ни сложна задача за следващата година. Много проби и тренировки, може би даже ще би трябвало да симулираме едно съревнование, с цел да забележим какво ще е държанието на екипа, на автомобила, само че с общи старания да реализираме задачите си ", добави Маршавелов.

Спортният управител Владимир Илиев пък показа, че към този момент са извършени диалози с едни от най-опитните ни водачи - Пламен Кралев и  Павел Лефтеров, които имат опит в 24-часови надпревари за устойчивост. Кралев взе участие в Льо Ман през 2009 година, а Лефтеров в 24-те часа на Дубай през 2016.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР