Български екип от съдии ще ръководи мач от груповата фаза

...
Български екип от съдии ще ръководи мач от груповата фаза
Коментари Харесай

Екип от български съдии ще ръководи мач в Шампионската лига

Български екип от съдии ще управлява мач от груповата фаза в Шампионската лига. Главен арбитър на дуела сред Галатасарай и Копенхаген ще бъде Георги Кабаков, а негови помощници ще са Мартин Маргаритов и Диян Вълков. Четвърти арбитър е Георги Гинчев. Ивайло Стоянов ще дава отговор за системата за видеоповторения (VAR), Драгомир Драганов ще му е помощник, а те ще бъдат подпомагани и от Валентин Ваклинов и Светлин Велков, които ще са оператори на повторенията.

Мачът сред Галатасарай и Копенхаген е на стадион Али Сами Йен в Истанбул в сряда от 19:45 ч.
От Българския футболен съюз (БФС) дефинираха назначението като " исторически пробив " за българското съдийство, защото в никакъв случай до момента среща от Шампионската лига не е била водена от напълно български екип след въвеждането на VAR.

" Българското футболно съдийство получи ново интернационално самопризнание, откакто екип от 8 родни рефери бе назначен да управлява дуел от най-елитния континентален клубен конгрес - Шампионската лига. Това е исторически пробив за нашата съдийска колегия, защото до момента дуел от подобен сан не е поверяван напълно на толкоз многочислена българска бригада ", обявиха от БФС.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР