Български екип е много близо до откриване на лекарство срещу

...
Български екип е много близо до откриване на лекарство срещу
Коментари Харесай

Български екип е близо до откриване на лекарство срещу COVID-19

Български екип е доста покрай разкриване на лекарство против ковид. Това заяви на брифинг в Министерството на здравеопазването шефът на Изпълнителна организация по медикаментите Богдан Кирилов.

„ През месец май започва клинично изпитване в 9 лечебни заведения в страната с лекарствен артикул Ивермектин. До момента са набрани 30 пациенти “, изясни той.



Повод за това е публикуването на данни към края на месец април от откриватели от Австралия, които са следили този лекарствен артикул и реакцията му против ковид.

„ България е първата страна в Европейски Съюз, която започва такова клинично изпитване. Малко след нас са Испания, както и Бразилия и Съединени американски щати “, разясни Кирилов.
Извънредна епидемиологична конюнктура до края на юли, стягат ограниченията по места Ще има засилен надзор по спазването на противоепидемичните ограничения
Той изрази вяра към края на юли да има и първоначални резултати от изследваните пациенти.

„ Желанието на медицинските експерти е да бъдат добавени нови лечебни заведения, както и да бъдат включени в допълнение пациенти “, добави Богдан Кирилов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР