Български джебчийки буквално взривяват големите европейски държави с кражбите си.

...
Български джебчийки буквално взривяват големите европейски държави с кражбите си.
Коментари Харесай

БГ джебчийки взривиха Европа! Двойка от тях краде по 20 000 евро на месец

Български джебчийки безусловно взривяват огромните европейски страни с кражбите си. Най-дейни са два клана, които се управляват от дами, описаха от Министерство на вътрешните работи, представени от в. „ Телеграф “.

Това са Рашковите от софийския квартал „ Овча купел “ и водените от снахата на Цар Киро – Еленка.

Най-много родни джебчийки работят сега в Австрия, Англия, Италия, Испания и Германия.

Оборотът, който вършат на месец, в най-малко 10 000 евро, само че постоянно скача на 20 000, описаха криминалисти, като прецизираха, че това са пари, изкарани от двойка джебчийки, а не от всички от даден клан.

В София пък от известно време плъзнали мъже, които джобят пасажерите в градския превоз.

Схеми
„ Ако тук откраднат 100 лв. в някой мол, в Австрия това са 100 евро. Разлика от небето до земята “, с тези думи се обърна джебчийка от клана Рашкови към наши ченгета, които я спипали в крачка. Тъй като набезите на крадлите зачестявали всеки ден, се чака до един месец от България да бъдат пратени в Австрия няколко чиновници на Министерство на вътрешните работи. Те ще образоват задграничните си сътрудници по какъв начин да разпознават БГ джебчийките, както и способите им на деяние, споделиха още от силовото ведомство. Изключително положително е взаимоотношението със Скотланд Ярд, които държат ежедневна връзка с родните криминалисти. Разменят си фотоси на наши крадли, сменяли персоналните си документи през няколко месеца. В новите вписвали напълно разнообразни имена, тъй като имали висящи присъди.

Тарторките
Тарторката на Рашковите е Стефка, която всички назовават с прякора Гуфи. „ Тя е стара и е най-хубавата джебчийка в клана. Гуфи сама дефинира кой влиза в групата ѝ за обири, само че са единствено членове на клана – сестри, братовчеди, лели, племенници, снахи, балдъзи, дъщери и други. Няма външни лица “, описаха проверяващите. Рашковите работили най-много в Италия и Испания.

Другият най-мощен клан, който вършее в Австрия, Германия и Англия, е на родственицата на починалия Цар Киро – Еленка, която заедно с родата е от Елин Пелин. Тя също избира кои дами да работят с нея, като държи съвсем боен режим в организацията.

Много известни на полицията както у нас, по този начин и на Острова е трето семейство, само че при него става въпрос единствено за мъж и жена. „ Интересни са, тъй като там водещ е мъжът, а жена му е единствено за заслон. Действат във Англия. В момента сътрудниците от Лондон ги търсят, защото преди няколко месеца направиха няколко удара у нас, след това избягаха във Англия и са ги засекли към този момент в пет обири “, обясниха криминалисти. Мъжът е прочут с прякора Гошо Тупалката, защото се обличал с маркови облекла и то истински, закупени от някой бляскав магазин, извънредно съвременни, за които давал половината от плячката си.

Връщане
Всички пари, които джебчийките изкарат в Европа, изпращат в България. Само че в случай че преди няколко месеца купуваха стремително лимузини и златни украшения, то към този момент са се отказали от колите. „ Полицаите по границата разглобяват колите съвсем до чаркове. Това ги бави грубо, основава им главоболия. Затова минаха единствено на ланци, гривни и обици “, обясниха ченгетата. Със златни пендари пък купуват нови снахи в клановете, които след това правели джебчийки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР