Български депутати минаха няколко граници – през Молдова стигнаха до

...
Български депутати минаха няколко граници – през Молдова стигнаха до
Коментари Харесай

Антоанета Цонева и Ивайло Мирчев видяха войната отблизо в Одеса

Български депутати минаха няколко граници – през Молдова стигнаха до Украйна, с задача да занесат помощ на бесарабските българи.

„ В Молдова бяхме с Антоанета Цонева, която е ръководител на комисията за българите зад граница в Народното събрание, по молба на бесарабските българи в Тараклия. Голяма част от украинските бежанци са настанени там, а този регион не е изключително богат и има съществени усложнения за българите.

Основната ни цел беше да разберем съответните проблеми, да забележим в рамките Народното събрание какви решения може да намерим във връзка с филантропичната помощ “, сподели в изявление за „ Тази заран “ депутатът от „ Демократична България “ Ивайло Мирчев.

След Тараклия и Твръдица в Молдова депутатите са посетили и Болград в Украйна. Мирчев е стигнал и до Одеса, която се готви за сериозен отпор против съветската войска.

„ В Болград, където е огромна част от българската общественост в Украйна, е относително умерено, защото е доста покрай границата с Молдова. На процедура градът не е обиден от войната.

По пътя от Болград до Одеса са раздали 1/3 от квалифицираните термобельо и терморъкавици на украинската войска. Това се оказа доста нужно за тях, тъй като съвсем от самото начало са навън, посочи Мирчев.

По думите му България би трябвало да вземе образец от Румъния за организацията по посрещането на бежанците от Украйна.
ТЕМА преди 15 минути 106 преди 1 час 716 преди 1 час 741
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР