Български държавни железници ще се преобразуват в национална компания до

...
Български държавни железници ще се преобразуват в национална компания до
Коментари Харесай

До септември трябва да приключи преструктурирането на БДЖ

Български държавни железници ще се преобразуват в национална компания до септември.

Това съобщи заместник-министърът на превоза и известията Илия Илиев по време на представянето на пътната карта за развиване на сдружението. На събитието участваха представителите на Съвета на шефовете на БДЖ и изпълнителният шеф на ИА „ Железопътна администрация “.

Министерството на превоза и известията планува поредност от политически и юридически дейности, като първата стъпка към този момент е направена. Предстои обществено разискване с работодателските и неправителствени организации, като детайлностите ще бъдат показани пред Комисията по превоз и известия на Народното събрание.

Пътната карта планува 10 стъпки. Те обрисуват пътят към смяна и развиване на Българските държавни железници, изясни заместник-министър Илиев. Заедно с юридическата част на преструктурирането има редица съпътстващи дейности, свързани с създаване на петгодишен бизнес проект, понижаване на времето за пътешестване на дълги дистанции, повишение на стандарта на обслужване, обезпечаване на транспортна съгласуваност с европейската железопътна система и други

Изпълнителният шеф на ИА „ Железопътна администрация “ удостовери, че смяната е напълно в синхрон със законодателството на Европейски Съюз, и не се постанова нотификация или какъвто и да е различен тип координиране.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР