Български Червен кръст, със съдействието на Община Струмяни, започнаха организацията

...
Български Червен кръст, със съдействието на Община Струмяни, започнаха организацията
Коментари Харесай

С грижа БЧК започна кампания за предоставяне на хранителни продукти в община Струмяни  


Български Червен кръст, със съдействието на Община Струмяни, започнаха организацията по разпределяне на хранителни артикули, в осъществяване на интервенция „ Подкрепа “ по Програмата за храни и главно материално подкрепяне на най-нуждаещите се лица 2021 - 2027 година
Пакети с хранителни артикули ще получат 956 нуждаещи се поданици от 20 обитаеми места в община Струмяни. Всички право-имащи, включени в описите на АСП, ще получат по 15 типа храни.
Право на подкрепяне по програмата имат:
- Лица и фамилии, подпомагани с целева помощ за отопление (2023 година – 2024 г.).
- лица с ниски приходи на член от фамилията, които получават месечни помощи за развъждане на дете по реда на член 8, алинея 1 и 5 от ЗСПД, през м. 01. 2024г.
- Лица с трайни увреждания, с несъмнено право на непозната помощ и ниски персонални приходи от пенсия, които получават месечна финансова поддръжка (м. 01. 2024 г.).
- Лица и фамилии, които получават месечни помощи за развъждане на дете с трайно увреждане (м. 01. 2024 г.).
- Лица и фамилии, получили еднократни или месечни помощи, предопределени за предварителна защита и реинтеграция, развъждане на детето при близки и родственици и в приемни фамилии през м. 01. 2024 година
- Лица и фамилии, случайно потърпевши от бедствия и повреди, подкрепени с еднократна помощ, по реда на член 16 от ППЗСП през м. 01. 2024 година
Предаването на продуктите ще се прави от кметове на кметства и кметски наместници и доброволци на БЧК поетапно, като всеки право-имащ ще получи питателните артикули против автограф и документ за идентичност.
Оперативната стратегия се ръководи от Агенцията за обществено подкрепяне и се реализира със съдействието на община Струмяни и БЧК - Струмяни.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР