Български борец стигна до битка за титлата на Европейското първенство

...
Български борец стигна до битка за титлата на Европейското първенство
Коментари Харесай

Наш борец излиза за евротитла в Будапеща, Вангелов ще се бори за бронз

Български герой стигна до борба за купата на Европейското състезание по битка в Будапеща. На полуфиналите в категория до 92 кг на свободния жанр Ахмед Батаев победи азера Осман Нурмагомедов, №1 в Европа до 23 година от 2021, с инфарктното 4:4. Така на следващия ден натурализираният у нас чеченец ще спори за златното отличие против турчина Фейзулах Актюрк, сегашен европейски първенец до 23 година

Георги Вангелов обаче не съумя да преодолее полуфиналите и на следващия ден ще излезе в спор за бронза. Петият от Олимпийските игри бе спрян в категория до 61 кг от Сюлейман Атлу (Турция), европейски първенец от 2021-а и пети на международно шампионати, с 3:6. Утре в дребния край Вангелов ще срещне състезаващия се за Унгария Гамзадгаджи Халидов, пети от международното до 23 година през 2021.

Али Умарпашаев (74) и Ахмед Магомедов (86) отпаднаха, откакто противниците им, от които изгубиха, не съумяха да стигнат до финалите. След малко в спор за бронза излизат Микай Наим (57 кг) против грузинеца Бека Гуджашвили и Рамазан Рамазанов (70) против Зирадин Байрамов (Азербайджан), европейски първенец до 23 г.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР