Българската звезда в сноуброда Радослав Янков постигна най-доброто си класиране

...
Българската звезда в сноуброда Радослав Янков постигна най-доброто си класиране
Коментари Харесай

Радо Янков след големия успех: Сълзите ми бяха от радост, още го мога

Българската звезда в сноуброда Радослав Янков реализира най-хубавото си класиране в Световната купа от шест години насам и то пред родна аудитория в Пампорово. Българинът се качи на подиума, откакто се пребори за бронзовия орден.

" Наистина мина доста време, разчувствуван съм и не знам какво да кажа. Даже може би не съм си мечтал. Случи се. Всичко се разви по най-хубавия метод, веселя се, че съумях да се кача на стълбичката. Нямам думи ", показа Янков пред DIEMA SPORT 3.

" Най-щастлив бях, когато се роди щерка ми, само че в този момент са може би идващите ми най-щастливи сълзи в професионалната ми кариера. Поне от подиума в Рогла през 2018-а година преди олимпийските игри, защото по-късно имах компликации с интервенциите. Върнах се обаче и съм доста благополучен, че през днешния ден съумях да се кача на третото място ", сподели още той.

" Тези сълзи бяха от наслада, отдъхнах си, че още го мога и съм на подиума. Наистина беше доста мъчно тук пред родна аудитория. Много хора ме поддържат, само че не укривам, че имаше и напрежение. Публиката дори респектира другите състезатели и ми оказа помощ. Чувството е велико, ще ми би трябвало време да осъзная какво се случи през днешния ден ", добави сноубордистът.

" Със сигурност състезателите са по-респектирани от нормално, тъй като това е ново трасе за тях, за мен не е. Явно керемидите тук неприятно бият ", пошегува се Радо Янков.

" Пистата беше в съвършени условия, желая да благодаря на уредниците, федерацията и Пампорово. Първо да се насладя през днешния ден, да мине еуфорията и сигурно на следващия ден имаме нов старт, би трябвало да се съсредоточвам ", приключи той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР