Българската звезда в смесените бойни изкуства Благой Иванов-Багата записа загуба

...
Българската звезда в смесените бойни изкуства Благой Иванов-Багата записа загуба
Коментари Харесай

Багата дебютира със загуба в UFC

 Багата дебютира в UFC против някогашен първенец
Българската звезда в смесените бойни изкуства Благой Иванов-Багата записа загуба в дебюта си в най-престижната верига в ММА UFC. Той се изправи в осмоъгълника против огромния любимец и някогашен първенец в тежка категория Жуниор дос Сантос, само че отстъпи след единомислещо съдийско решенеие на галавечер в Бойзи, Айдахо.

Въпреки заканите за търсене на нокаут и от двамата бойци преди срещата, тя се организира в цялостните пет рунда. За българина това е едвам втора загуба против 16 триумфа, до момента в който бразилецът записа 19-а победа в кариерата.

Първият рунд беше относително спокоен. Размяната на удари не беше толкоз честа, въпреки че имаше и някои зрелищни попадения. В края Багата нанесе мощно дясно кроше и отвори аркада на противника си, което го разяри. През втория рунд по-добрите удари бяха от Дос Сантос, а при една композиция нанесе и тежки провали върху българина.

Постепенно обаче умората стартира да си проличава при Багата, който инкасира и няколко тежки удара. В края на мача той получи здравно спиране поради удар в окото. Българинът се подвигна на заключителен взлом, само че времето, а и силите, не му стигнаха, с цел да нокаутира противника.

Все отново Багата остави положителни усещания с дебюта си и получи заслужени похвали от бразилеца след края на мача, който го отличи като твърд войник с място при най-хубавите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР