Българската звезда в испанската Формула 4 Никола Цолов ще получи

...
Българската звезда в испанската Формула 4 Никола Цолов ще получи
Коментари Харесай

Никола Цолов с първи тест във Формула 3

Българската звезда в испанската Формула 4 Никола Цолов ще получи своя първи късмет да седне зад кормилото на автомобил от Формула 3.

Това ще се случи по време на формалните тридневен тест на „ Херес “, който стартира в утрешния ден. В него Цолов, който в края на идната седмица може да си подсигурява купата в испанската Формула 4, ще кара за отбора на АРТ, който финишира на трето място в отборното класиране за сезон 2022. По-важното е, че френският екип изведе до купата Виктор Мартинс, който сходно на Цолов е обвързван с академията на Алпин.

За българина този тест ще бъде доста значим за неговото бъдеще, защото разумната последваща крачка в развиването на неговата кариера е точно Формула 3. Все още не е ясно дали Цолов ще получи късмет да кара и в останалите дни на тестванията в Андалусия, които са единствен късмет да отборите да тестват претендентите за пилотски места, преди предсезонните проби следващата година.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР