Българската звезда Димитър Бербатов се предложи изненадващо за спортно-технически директор

...
Българската звезда Димитър Бербатов се предложи изненадващо за спортно-технически директор
Коментари Харесай

От Англия: Филмовата звезда Бербатов става за шеф в Юнайтед

Българската звезда Димитър Бербатов се предложи изненадващо за спортно-технически шеф на някогашния си клуб Манчестър Юнайтед при започване на седмицата. И внезапно името му не просто стартира да се спряга за поста, само че даже и срещна поддръжка от едно от най-авторитетните районни издания там - Manchester Evening News. Ето и какво написа то за Бербо:

"Работата като спортно-технически шеф в Манчестър Юнайтед е тази, за която всички приказват и за която всички имена се спрягат, само че почитателите към момента чакат кого ще изберат огромните шефове. Вече чухме кои ли не претенденти - от Майк Филън, през Пол Мичъл, до Рио Фърдинанд и Дарън Флечър. "

"Имена с минало в Юнайтед преобладават тази машина за клюки, като единствен някогашният трансферен гуру на Тотнъм и Саутхемптън в лицето на Мичъл наподобява отвън борбата за поста. И в случай че проваленият сезон на Юнайтед не накара управлението да гледа в вероятност за тази служба, то няма какво друго. "

"След тези 12 мача в края на сезона, които бяха цялостен неуспех, изпълнителният шеф Ед Уудуърд най-сетне осъзна, че е време да се извършат промени и да одобряват метода с назначение на състезателен шеф, която стъпка останалите грандове в Англия започнаха. "

"Всички се съгласяват, че Юнайтед би трябвало да назначи човек с опит, въпреки че се приказва за съвсем сигурния избор на Дарън Флечър, който към този момент е провел първи диалози. Той към момента е деен футболист, въпреки че се чака да напусне Стоук Сити и през лятото да спре с футбола на 35-годишна възраст. "

"Шотландецът ще е рисков избор, както и Фърдинанд, както и Филън. Макар че изборът на клуба ще е по-скоро на фигура, която да няма чак такава роля при прехвърлянията. Неговата роля ще е да бъде свързващото звено сред борда на шефовете и Оле Гунар Солскяер. "

"През седмицата Бербатов направи необикновената стъпка да се предложи самичък за поста и може да се шокирахте в началото, само че подобен ход напълно не наподобява погрешен, даже в противен случай. Той ще е съвършен за ролята на проектант на културната еднаквост на клуба, за която ще може да се бори. "

"Точно с Бербатов клубът ще има причина за строене на такава еднаквост. И както самичък споделя той, Юнайтед ще назначи човек с подобаващата подготовка и тапия, който има необятен набор от контакти по света (играл е въпреки всичко в Германия, Франция, Гърция, Индия и България) и е добре познато име в Европа. А и да не загатваме единствено пословичните убеденост и мощ на българина. "

"С последните си медийни изяви 38-годишният някогашен футболист сподели, че не просто следи какво се случва в Юнайтед, само че и даде потребни препоръки кой да бъде платен от клуба, както и кой би трябвало да се махне поради слабите си изяви. "

"В момента Бербатов има имидж на "филмова звезда ". И в действителност даже се снима във филм, само че не в това е въпросът, тъй като в този случай може да е даже нещо положително. Това единствено демонстрира, че той може да работи умерено при срещите си с Уудуърд или семейство Глейзър, без да се тормози да отбрани вижданията на Солскяер. "

"Личи си, че към момента той се интересува и милее за Юнайтед и не се опасява да повдига за решение проблеми, които би трябвало да бъдат решени. Назначаването му, несъмнено, би било голям риск, само че по този начин би било и с всеки на неговата позиция. Но може да се окаже и тъкмо това, от което клубът има незабавна потребност. "

"А и той самичък заби гвоздея в цялото си показване: "Не можеш да очакваш да получиш такава роля, единствено тъй като си играл в Юнайтед. Клубът ще сгреши, в случай че разчита единствено на това. Аз съм човек, който е осведомен с условията на работата и съм подготвен за нея. " Така че Бербатов може да се окаже освен това от просто един някогашен нападател на тима. Може да се окаже запас ", написа Manchester Evening News.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР