Българската застрахователна група Евроинс Иншурънс Груп“ (ЕИГ) е подала искане

...
Българската застрахователна група Евроинс Иншурънс Груп“ (ЕИГ) е подала искане
Коментари Харесай

„Евроинс“ внесе искане в съда за възстановяване на лиценза в Румъния, планира да работи от България

Българската застрахователна група „ Евроинс Иншурънс Груп “ (ЕИГ) е подала искане до Апелативния съд в Букурещ за възобновяване на лиценза за действие на нейното дъщерно сдружение „ Евроинс Румъния “ и в това време е излязла с предложение, което би ѝ разрешило да работи на румънския пазар, заяви Romania Insider. „ Евроинс Иншурънс Груп “ е подал искане в съда за анулация на решението от 17 март на румънския финансов регулатор ASF, с което се лиши правото на финкциониране на „ Евроинс Румъния “ заради„ признаци на неплатежоспособност “. По-късно европейския контролен орган EIOPA удостовери неналичието на капитал – макар че не беше оповестен формален отчет.

В същото време ЕИГ съобщи подготвеност да трансферира портфейла на румънското си дъщерно сдружение към българското презастрахователно дъщерно сдружение ЕИГ Ре, което по този метод ще прави всички заплащания, свързани с портфейла. Като част от предлагането за споразумяване на разногласието „ Евроинс България “ ще стартира работа на румънския пазар под режима на независимост на услугите (FoS).

Двата детайла на предлагането не са показани от ЕИГ като свързани, само че съгласно изданието е естествено да се допусне, че в случай че българската компания не уреди по взаимно единодушие въпроса за румънския си портфейл, румънският орган ASF ще забрани на „ Евроинс България “ да стартира активност на локалния пазар.

След лишаване на оперативния лиценз на „ Евроинс Румъния “ ASF трансферира портфейла на компанията към гаранционния фонд на застрахованите лица FGA, което значи, че заплащанията ще се обслужват от бъдещи купувачи на застраховки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР