Българската волейболна федерация (БФВ) е осъдена да плати около 220

...
Българската волейболна федерация (БФВ) е осъдена да плати около 220
Коментари Харесай

Волейболната федерация е осъдена да плати 220 хил. лева за неначислен ДДС

Българската волейболна федерация (БФВ) е наказана да заплати към 220 хиляди лв. за неначислен Данък добавена стойност от продажбата на билети, постанови Върховният административен съд (ВАС). Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Общият размер на неплатения налог е 193 504.50 лв., а лихвите са 30 951.33 лв., показва съдът.

Върховен административен съд анулира решението на Административния съд от края на ноември 2018 година, с което след тъжба на федерацията е анулиран инспекционен акт на Националната организация за приходите.

Спорът е обвързван с начисляването на Данък добавена стойност от комерсиална активност при продажбата на билети за европейското състезание по волейбол за мъже, Световната лига по волейбол за мъже, европейското състезание за кадетки и за другарски срещи в зала " Христо Ботев ".

" В случая е повече от ясно, че против закупените билети феновете получават правото да следят противоречивите събития, проведени от федерацията. Въпросните спортни прояви са част от интернационалната активност на федерацията и не могат да бъдат обсъждани като " благотворителни ", ориентирани за събиране на средства на нестопанската й активност ", се споделя в решението на Върховен административен съд.

Казва се също, че " за продажбата на билети БФВ е съставяла протоколи, а не е издавала фактури, като някои от тези протоколи не са включени и в дневниците за продажби, като по този метод е избегнато задължението за начисляване на налог добавена стойност върху продажната цена на билетите ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР