Българската транспортно-логистична компания Транспрес“ изгради нов логистичен център без аналог“

...
Българската транспортно-логистична компания Транспрес“ изгради нов логистичен център без аналог“
Коментари Харесай

„Транспрес“ откри логистичен център „без аналог“ за 16 млн. лв. в България

Българската транспортно-логистична компания „ Транспрес “ построи нов логистичен център „ без аналог “ за 16 млн. лева край София. Базата е ситуирана на общо 40 дка повърхност и ще оперира като най-голямата крос-докинг платформа за палетни колета у нас. Базата е 13-ата за компанията в България и в нея поетапно ще бъдат разкрити 100 нови работни места.

Логистичният център е осъществен със лични средства и финансиране от Обединена българска банка. Строителството лиши към година и половина и бе изпълнено от една от най-големите строителни групи в България – „ Главболгарстрой “.
„ Без аналог “
Центърът разполага с 60 рампи за по едно и също време товарене и разтоварване на 60 камиона, хранилища, зона за систематизиране на колета и офисна част. Капацитетът е до 12 000 тона, или 15 000 палета обработени товари за денонощие и над 4 млн. палети за година при 24/7 режим на работа по стандартите на световна компания. Паркинг зоната може да поеме до 100 камиона и 300 автомобила.

И като идея, и като потенциал, новият ни логистичен център е без аналог в България. Това ще ни помогне да посрещнем увеличеното търсене на целия набор от транспортно-логистични услуги “, изясни създателят на компанията Веселин Стоянов по време на откриването на новата база.

Едно от новаторските решения в новия логистичен център, посредством което доста се покачва успеваемостта на складовите и крос-докинг интервенции, е първата на Балканите система, работеща на правилото на „ поточна линия за палетни колета “. При нея огромните товари се движат на 40 самостоятелни колички по особено построена релсова инфраструктура с дължина от 200 м и във формата на елипса в склада. Композицията поддържа непрекъсната отдалеченост и скорост от 26 м/ мин., като може да оперира до 12 часа в денонощието с ниски равнища на звук, оптимална енергийна консумация и специфични сензорни системи за сигурност.
Зелен център
Енергийната рецесия и „ зеленият “ хъс наложи слагането на лична фотоволтаична система и зарядни станции за електрически транспортни коли, с които поетапно се уголемява автопарка. „ Зелените “ решения са внедрени и в необятен набор от енергоспестяващи системи, които усъвършенстват успеваемостта на постройката.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинТранспрес логистичен център логистична база логистична компания нов логистичен център София ПоследниНай-четениКомпании 24 „ Транспрес “ откри логистичен център „ без аналог “ за 16 млн. лева в България Регулации 472 Кабинетът даде пролонгация на „ Лукойл Нефтохим “ да изнася горива Финанси 892 Българският бизнес към този момент усеща повдигането на лихвите Компании 568 Първият Rope Tow парк за сноубордисти отваря в България Индустрии 11406 Бизнесът с изнесени услуги в България набъбна с 10 000 души Крипто 6414 Още две огромни криптокомпании стопират работа Енергетика 5444 На първо четене: Енергийната комисия забрани на „ Лукойл “ да изнася горива Финанси 5158 Основната рента в България скочи внезапно Всички вести Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР