Българската тенисистка Изабелла Шиникова отстъпи с 2:6, 1:6 на чехкинята

...
Българската тенисистка Изабелла Шиникова отстъпи с 2:6, 1:6 на чехкинята
Коментари Харесай

Каролина Плишкова се оказа непреодолима за Изабелла Шиникова

Българската тенисистка Изабелла Шиникова отстъпи с 2:6, 1:6 на чехкинята Каролина Плишкова в първия кръг на главната скица на шампионата на твърда настилка от сериите WТА 500 в Токио.

Шиникова, която реализира две победи в квалификациите, не съумя да се опълчи сполучливо на някогашната лидерка в международната класация и отстъпи след тъкмо 59 минути игра. 30-годишната българка записа изненадващо повече асове от съперничката си - два против един, и по-висок % вкаран първи сервис - 57 против 54, само че това бяха единствените два съставния елемент, в които тя превъзхождаше поставената под номер 6 в схемата Плишкова.

Ключовият миг в мача пристигна още в първия гейм на втория сет, в който Шиникова пропусна единствената си точка за пробив в мача. В същото време Плишкова осъществя четири от разкрилите се пред нея шест брейкбола, което и бе повече от задоволително за крайния триумф.

Във втория кръг Плишкова, която е шампионка в шампионата за 2018 година, ще играе с хърватката Петра Мартич.

Наградният фонд на шампионата в Токио е 757 900 щатски $.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР