Българската тенис-звезда Григор Димитров се класира за четвъртфинал на турнира

...
Българската тенис-звезда Григор Димитров се класира за четвъртфинал на турнира
Коментари Харесай

Гришо стигна до мач със световния №2 в Маями

Българската тенис-звезда Григор Димитров се класира за четвъртфинал на шампионата по тенис от сериите Мастърс в Маями, откакто се наложи над поляка Хуберт Хуркач с  3:6, 6:3, 7:6(3) за 2 часа и 41 минути игра.
За място в топ 4 хасковецът ще играе със международния №2 Карлос Алкарас (Исп).
" Най-накрая! Знаех, че този шампионат липсваше в моята история, почтено казано. Беше като криптонит този шампионат ", съобщи Димитров, употребявайки дума от компания за Супермен, синоним на израза „ слабост “ – единственото едва място на другояче невредим воин.

Беше доста тежка борба през днешния ден! Хуби е такова необикновено момче. Мисля, че не първо място би трябвало да съм благополучен, че въпреки всичко в един миг останах в мача и по-късно направих тази серия в края. Той е толкоз остроумен играч, толкоз сложен на корта! Мисля, че и за двамата беше предизвикателство да се надигнем един против различен. Труден, само че прекрасен мач стана! “, сподели Димитров след срещата.

Гледайки напред към борбата си с Алкарас, който победи в три сета, когато играха последно в Шанхай предходната година, българинът съобщи: " Очаквам с неспокойствие мача. Всеки желае да провокира най-хубавия в света. Очевидно той играе извънреден тенис, само че и аз съм подобен. Бях пореден в много от финалните моменти в срещата. И считам, че в случай че изчистя малко играта си, може да стане доста забавно. Вълнувам се, тъй като това са оня вид мачове, които желая да играя. За първи път стигнах до четвъртфинал тук, мисля, че това ми дава спомагателен подтик ", приключи първата ракета на България. Срещата на Димитров с Алкарас е планувана за 28-и март от 19:00 часа локално време.
Българинът, който е под номер 12 в ранглистата на ATP, се надява да се завърне в Топ 10 за първи път от 2018 година насам. В във виртуалната класация сега той е 12-и с 3090 т., а топ 10 затваря Алекс де Минор (Авл) с 3355 т. За да се върне в десятката Гришо би трябвало а стигне край в Маями.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР