Българската тенис звезда Григор Димитров осигури втора победа за България

...
Българската тенис звезда Григор Димитров осигури втора победа за България
Коментари Харесай

Григор Димитров донесе нова победа на България на АТП Къп

Българската тенис звезда Григор Димитров обезпечи втора победа за България на новия шампионат АТП Къп. Гришо не остави съмнения в превъзходството си и за малко над час игра победи първата ракета на Молдова Раду Албот с 6:2, 6:3, написа.

Този резултат, гарниран и с триумфа на Димитър Кузманов , който по-рано сутринта също завоюва своя мач против Александър Козбинов с 6:1, 7:5, значеше, че мачът на двойки ще бъде без огромно значение за нашите момчета.

Димитров сподели своето великолепие в първи сет и не остави шансове на 46-тия в света молдовец. Във втория сет хасковлията имаше малко повече усложнения, въпреки че направи ранен пробив. Отново двойните неточности можеше да изиграят неприятна смешка на нашето момче, само че с помощта на феноменални отигравания съумя да стигне и до триумфа във втория сет.

В основата на триумфа на Димитров бе неговата висока успеваемост на втори сервис на противника си – българинът завоюва 8 точки от 12 такива случая. Също по този начин 15-те непредизвикани неточности на молдовеца Албот също помогнаха за успеха. Григор приключи 61% вкаран първи и 68% вкаран втори сервис. Също по този начин той записа и пет аса против нула за съперника, само че напрви цели осем двойни неточности против единствено две за Албот. 

В последния си мач в групите България излиза против Белгия във вторник сутринта.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР