Българската телеграфна агенция ще се охранява от служителите на МВР.

...
Българската телеграфна агенция ще се охранява от служителите на МВР.
Коментари Харесай

БТА ще се охранява от служителите на МВР |

Българската телеграфна организация ще се охранява от чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Промяната се случва посредством законопроекта за изменение на Закона за Министерството на вътрешните работи

Промените минаха освен на първо, само че и на второ четене през днешния ден поради процедурното предложение на зам.-председателя на Народно събрание Мирослав Иванов. Текстът беше признат със 160 гласа " за ", 0 " срещу " и 1 " въздържал се " (ГЕРБ-СДС).

Според измененията Министерство на вътрешните работи ще охранява единствено централната постройка на Българска телеграфна агенция на бул. " Цариградско шосе ", само че не и пресклубовете в страната и чужбина.

Вносител на текста е Ива Митева (ИТН) и група народни представители. Тя стимулира предлагането си с стратегическото значение на Българска телеграфна агенция, която съхранява бюлетини с новините от България и света от 1898 година насам, както и разполага с най-големия фотоархив от над 5 млн. фотоси от 1952 година до момента. Засягането на физическата сигурност на постройката на Българска телеграфна агенция може да докара до заличаване на този архивен фонд.

Към момента с такава защита са публичните медии - Българска национална телевизия и БНР.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР