Българската технологична компания BULPROS обяви, че ще се слее с ...

Българската технологична компания BULPROS обяви, че ще се слее с

BULPROS се слива с германската компания ec4u

Българската софтуерна компания BULPROS разгласи, че ще се слее с основаната в Германия ec4u, а заедното те ще оферират последващо потомство облачни услуги, ориентирани към дигитализацията, гласи известие до медиите, публикувано от компаниите.

Според него двете компании работят дружно като сътрудници в цифровите облачни решения още от 2018 година

Сливането ще докара до една цифрова платформа с повече от 1400 чиновници, работещи в 25 офиса в 11 страни, която е подкрепена от паневропейската компания за частни финансови вложения Silverfleet Capital. Тя влага като мажоритатен притежател в новата обединена организация.

Съгласно съглашението създателите и мениджмънтът на фирмите ше запазят своите позиции като значими акционери и ще продължат да ръководят новата компания.Още по тематиката

Сливането би трябвало да премине процедура по регулаторно утвърждение.

Ec4u е учредена през 2000 година и се занимава с цифрова промяна на основни бизнес процеси в областта на маркетинга, продажбите, обслужването и онлайн търговията. Компанията предлага консултантски услуги, техническо внедряване, непрекъснато ръководство и рационализиране на CRM системите на своите клиенти. Досега компанията е осъществила над 800 сполучливи плана най-много в Германия, Австрия и Швейцария, а в Европа броят на чиновниците ѝ е над 400.

BULPROS се роди през 2010 година и също се занимава с цифрова промяна, залагайки на внедряване на цифрови решения, решения за киберисурност, миграция към облака и други. Тя има над 20 офиса в Европа и Северна Америка и повече от 1000 чиновници.

Обединяващите се компании имат одобрени взаимоотношения с огромни софтуерни компании като Microsoft, SAP, IBM, Oracle, Salesforce, Cisco и Snowflake.

От своя страна, Silverfleet Capital има богат опит с софтуерни компании и това я е стимулирало да влага. Сред последните планове на вложителя попадат доставчикът на тръстови, корпоративни услуги и ръководство на фондове TrustQuay и платформата за ръководство на кредити Collectia.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg