Българската търговско-промишлена палата (БТПП) е против кратките срокове за разглеждане

...
Българската търговско-промишлена палата (БТПП) е против кратките срокове за разглеждане
Коментари Харесай

БТПП е против увеличението на минималната заплата с 6,6%

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) е срещу късите периоди за разглеждане на плана на Закон за бюджета на Държавното публично обезпечаване за 2021 година, който е значим за обществото и за бизнеса. Това е записано в мнение на Палата по проектозакона, адресирано до шефа на Националния застрахователен институт /НОИ/. Надзорният съвет на Национален осигурителен институт преглежда през днешния ден плана на нормативен акт, оповестява Българска телеграфна агенция.

БТПП е изрично срещу административното нарастване на минималната заплата с 6,6 на 100, което води до междинен растеж на минималните осигурителни прагове с към 4,5 на 100, във времена на неразбираема за бизнеса картина и вероятност. Все още не признат механизъм за изменението на минималната работна заплата, което е в прорез с утвърдената от България интернационална спогодба 131 на МОТ, припомнят от БТПП. Остава открит въпросът за унищожаване на минималните осигурителни прагове, което е изкуствена спомагателна тежест за бизнеса, допълват от работодателската организация. В тази връзка Палатата не поддържа служебното установяване на МРЗ, поради подхванатите дейности от страна на обществените сътрудници за правене на механизъм за установяване на МРЗ.

От Палата акцентират, че при спад на стопанската система освен за страната, а и в международен мащаб нарастването на МРЗ не регистрира никакви стопански знаци, които би трябвало ясно да отразяват нарастването ѝ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР