Българската студентка Стефани Линева, както вече информира БЛИЦ, е била

...
Българската студентка Стефани Линева, както вече информира БЛИЦ, е била
Коментари Харесай

Майката на убитата в Ню Йорк Стефани с покъртителен разказ за трагедията!

Българската студентка Стефани Линева, както към този момент осведоми БЛИЦ, е била упоена и това евентуално е предизвикало неориентираното й държание в последните минути, преди да попадне на пътя, където е била убита от минаваща кола.

Тялото на 20-годишното момиче беше намерено в нощта на 3 декември 2016 година на път 434 в университетското градче Бинхамптън, щата Ню Йорк. Разкритията идват месеци след приключването на полицейското следствие и неоправдателната присъда за водача, който блъснал тялото на Стефани и избягал, оповестява вестник „ БГ войс “.

„ Досега нямах право да приказвам, само че откакто всички завърши, желая да се знае, с цел да се предпазят други родители и деца “, споделя пред изданието майката Даниела Атанасов - известната за българската общественост в Ню Йорк детска лекарка.

Тя споделя, че резултатите от химическия разбор на кръвта на Стефани демонстрират съществуването на така наречен date rape drug - наркотични субстанции, които се поставят в напитките на девойките и те губят визия за време и ориентировка и даже схващане. Целта е да станат по-лесни жертви на полово закононарушение. Въпреки че хапченцата трансформират цвета на напитката, това е мъчно да бъде видяно в тъмна стая или когато са поставени в бира или кола.

„ Ние до ден сегашен и несъмнено в никакъв случай няма да разберем кой е поставил този date rape drug. Те са били на празненство в някакъв fraternity house (студентско приятелство, бел.ред.) “, споделя майката Даниела. Според нея състудентки на Стефани я виждат, че има потребност от помощ, качват я на колата им и я закарват до общежитието, където живее приятелят на българката.

„ Те я оставят пред вратата. Моята версия е, че вижда, че й го няма телефонът, тъй като телефонът е открит на друго място, или че вратата е била затворена. Тя потегля назад и се губи. Тя е тотално дезориентирана от дрогата. Няколко души я питат дали има потребност от помощ. Два часа тя обикаля в целия даунтаун (център) без яке, без нищо, на 30 градуса Фаренхайт и най-после някой вика полиция, само че прекомерно късно “, споделя майката Даниела. Явно в един миг тя взема решение да пресече път 434, спъва се и пада. В тъмнината минава водач, който не съумява да избегне тялото на Стефани и минава през главата й. „ Патологията потвърди, че тя не е била права, когато е била блъсната “, изяснява майката.

Зад кормилото е Айзас Сидики. Той кара черно BMW и изплашен от случая не стопира, а бяга. След като е оповестена премия от 30 хиляди $, негова другарка, на която споделил за случая, го издала в полицията. 26-годишният мъж се призна за отговорен по обвиняване за овакантяване на местопроизшествието и получи условна присъда от 3 години и 60 дни общественополезен труд. Според прокурори Сидики нямало да получи престъпни обвинявания, в случай че е спрял, откакто е минал през Линева, или се е върнал назад след това, тъй като тя към този момент е лежала на пътя. За това, че момичето е лежало на пътя, когато е било ударено от Сидики, сочи и фактът, че няма следи от удар по неговата кола, уточни отбраната.

Въпреки това проверяващите са стигнали до заключението, че Сидики носи отговорност. „ Искам да се извиня. Знам, че това не трансформира нищо, само че върша всичко по силите си да поправя грешките си “, сподели Сидики в съда. - Не желаех нищо от това да се случи. "

„ За мен той не е килърът на щерка ми, а този, който й е поставил дрогата в напитката. Но надали в миналото ще разберем кой е “, безапелационна е Даниела. Полицията е разпитала момчетата, които са били на празненството, само че към този момент не са разкрили виновника.

Според Даниела това е голям проблем в колежанския живот в Америка. „ Това се е трансформирало в просвета в колежите - те пият алкохол и опитват с тези опиати, за тях това е игра “, споделя Даниела. Нейният съвет към младежите е да не пият алкохол, когато са в кампуса на колежите: „ Нямаш безусловно никаква гаранция кой, какво и по какъв начин ще ти сипе “.

Сега Даниела е решила да употребява случая, с цел да повдигне въпроса с използването на алкохол и опиати на студентските кампуси. „ Вече регистрирахме фондацията “Stefani Forever 20 “ и ще я употребявам за това “, изяснява Даниела. Стефани учеше медицина със стипендия за тенис в университета SUNY. Майка ѝ ще провежда скоро тенис шампионат в памет на щерка си, приходите от който ще са за битка с опиатите и алкохола в колежите.

Всяка година над 1,700 студенти умират от корист с алкохол, сочи статистиката. Около 100 хиляди студенти са жертви на полови похищения и изнасилвания вследствие на използването на алкохол. Данните са на Центъра по зависимости. „ Младите постоянно ще желаят да опитат неразрешеното - алкохол, цигари, опиати, само че колежите би трябвало да имат способи за предварителна защита и за обезопасяване “, споделя Даниела.

Инцидентът със Стефани предиздвикал управляващите да построят специфичен надлез над магистралния път, където е била убита тя. Това не е първият случай в този регион. А когато бъде приключен, там ще има и паметна плоча на името на Стефани.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР