Българската стопанска камара от името на Българската ритейл асоциация (БРА)

...
Българската стопанска камара от името на Българската ритейл асоциация (БРА)
Коментари Харесай

И моловете искат да отварят вече

Българската стопанска камара от името на Българската ритейл асоциация (БРА) и Асоциацията на химическото разчистване в България (АХПБ) се обръща с въпрос към премиера Бойко Борисов и здравния министър Кирил Ананиев за това по кое време ще бъде разрешена работата на комерсиалните центрове и надлежно на магазините в тях.

Постепенното унищожаване на рестриктивните ограничения против COVID-19 и излизането на страната от изключителна обстановка не води до изясненост за работата на моловете, където и до този миг работят единствено супермаркети, банкови и застрахователни офиси и аптеки. Само преди дни бе възобновена и опцията да работят на киносалоните при избрани условия.

От БСК декларират, че би трябвало да се има поради във връзка с ритейл бранша, че той обезпечава претовареност на 295 000 души в цялата страна, които сега са или на трудовата борса, или са в неплатен отпуск. Ако не оперират, търговците са в справедлива неспособност да заплащат налози и разнообразни финансови отговорности към страната и се пред действителна заплаха да банкрутират.

Ателиетата за химическо разчистване на процедура оказват помощ в битката против разпространяването на епидемията, като употребяват актуалната технология за разчистване посредством озон, при която дейно се отстраняват близо 100% от познатите бактерии, акари и други по текстилните тъкани и материи. Освен това ателиетата са ситуирани в непосредствена непосредственост до супермаркетите в съответните търговски центрове и отварянето им няма да затрудни прелюдия надзор на човекопотока. Концепцията на работа на ателиетата не включва седящи места, а се работи през гишета, което разрешава сполучливо да бъде поддържана нужната обществена отдалеченост. Освен това, разполагат с самостоятелна вентилация.

ОТ БСК смятат, че при прецизна организация и съблюдаване на нормите отварянето на магазините в огромните търговски центрове и молове не би повлияло съществено на епидемиологичната конюнктура, само че съществено би понижило отрицателните последствия върху стопанската система.

Във връзка с горното от БСК показват подготвеност за полемика за съответна дата, на която моловете ще отворят порти. Освен това посочването на една съответна дата ще разреши да се направи нужната подготовка за съблюдаване на условията. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР