Българската стопанска камара излезе с отворено писмо до премиера Борисов,

...
Българската стопанска камара излезе с отворено писмо до премиера Борисов,
Коментари Харесай

Стопанската камара настоява за свикване на съвместен антикризисен съвет с правителството

Българската стопанска камара излезе с отворено писмо до премиера Борисов, в което упорства за незабавно привикване на антикризисен съвет и разработване на антикризисен проект взаимно с представители на бизнеса. Ето и позицията на Камарата:

Светът и страната ни са изправени пред тежко социално-икономическо тестване. Последиците от COVID-19 са към този момент големи, само че и непредвидими, неизчислими в дълготраен проект.

Оценяваме и поддържаме изключителните ограничения, които подхваща Правителството на Република България. Убедени сме, че най-ценният капитал на България са хората, по тази причина всички ограничения, свързани с обезпечаване здравето на популацията, са навременни и нужни. Уверяваме Ви, че виновните български работодатели вършат всичко належащо да запазят здравето на своите служащи и чиновници, включително реорганизират работния развой, покачват санитарно-хигиенните условия на работната среда, наблюдават за настоящото здравословно положение на заетите и така нататък

Заедно с това, показваме мощните терзания на членуващите в БСК компании и браншови организации по отношение на отрицателното отражение на рецесията върху тяхната оперативна активност. Загубата на клиенти, неналичието на служащи и нарушените доставки са проблем на всеки български бизнесмен, никой не е подминат! Големият проблем е неналичието на предвидимост какъв брой дълго и с каква мощ ще продължи рецесията. Всичко това постанова нуждата от подкрепящи национални политики, които да тушират отрицателните стопански резултати.

Даваме си сметка, че България продължава да е най-бедната страна в Европа и обществените запаси са мощно лимитирани. Въпреки това, разчитаме виновният български бизнес да бъде подсилен с организационни и, при опция, финансови ограничения, които да омекотят удара.

Във връзка с горното,  настояваме да бъде направен, взаимно с представителите на бизнеса, явен антикризисен проект, съдържащ съответни незабавни ограничения, с ясни периоди за приложение.

На разположение сме да спомагаме с наличния си експертен запас.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР