Българската стопанска камара (БСК) поиска по-ниско ДДС за кетъринг-услугите и

...
Българската стопанска камара (БСК) поиска по-ниско ДДС за кетъринг-услугите и
Коментари Харесай

БСК иска отмяна на данъка върху печалбата за 2021 и 2022 г. и други облекчения


Българската стопанска камара ( БСК ) изиска по-ниско Данък добавена стойност за кетъринг-услугите и обезщетения за търговците, които поддържат програмен продукт за ръководство на продажбите. Като защитна мярка от Covid-кризата, бизнесът се разгласи и за краткотрайно освобождение от налога върху облагата за идващите две години, съобщи БНР. 

След като притежателите на заведения за хранене и заведения настояха за 9% Данък добавена стойност и върху доставките на храна, от Стопанската камара поддържаха сектора като прибавиха към настояването - облекчена данъчна ставка и за кетъринг-услугите. 

Заради пандемията, от бизнеса желаеха и редица данъчни облекчеия и преференции за индустриалните предприятия. Сред тях - анулацията на налога облага за идващите две години.

Заместник-председателят на БСК Димитър Бранков сподели:

" Нашето предложение дано да не стряска никого, защото знаете, че в множеството европейски страни предприятията бяха улеснени с едни крупни дотации, в това число подпомагащи тяхната ликвидност в интервал на рецесия, дотолкоз, доколкото при нас ограниченията в поддръжка на дребните и междинни предприятия, знаете, че е с стеснен обсег ".

" Предлагаме също и промени върху освобождение за заплащане на налог върху дивидента в размер на 5%. Също и данъчни преференции за предприятия, които влагат във високи и новаторски технологии ", добави той.

И още от Камарата упорстват за еднократни данъчни облечения в Закона за корпоративното подоходно облагане през тази година за търговците, които са вложили във внедряването на програмен продукт за ръководство на продажбите. 

От организацията обаче се афишират срещу диференцираното даъчно облагане на приходите на граждаите. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР