Българската спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР)

...
Българската спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР)
Коментари Харесай

Българската спортна федерация за деца и младежи в риск беше отличена с наградата Посланик на доброто

Българската спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР) бе отличена с влиятелната премия " Посланик на положителното " по време на годишната гала, проведена от Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД).

Призът на БСФДМР бе връчен персонално от президента на БОК Стефка Костадинова, която не пропусна да регистрира и триумфите на младежите, които са били подкрепени от федерацията през годините.

" За мен е чест и голямо наслаждение да съм тук, измежду хората с толкоз големи сърца, грижещи се за нашето благосъстояние и бъдеще – децата. Всеки един от отличените може да бъде горделив са направеното и заслужава да чуе химна в своя чест. Поклон пред вас, вие сте доста ослепителен образец за всички. Анатоли Илиев сътвори модел за заслепение на децата в спорта, за тяхната интеграция и социализация. Част от тези младежи към този момент завоюваха държавни трофеи, следват европейски, международни и олимпийски триумфи. Тези деца са нашите първенци ", съобщи в прочувственото си слово Костадинова, като в края прикани всички присъстващи да стискат палци за българските олимпийци с цел да може родното знаме да се развее най-високо и на игрите в Париж идващото лято.

Председателят на БСФДМР Анатоли Илиев пък благодари за признанието и добави, че всяка година повече от 2000 деца се включват в другите начинания на федерацията.

" За мен е чест и наслаждение да предоставяме на децата нови и нови благоприятни условия да проявят своя гений и предпочитание за спорт. Благодаря на БОК, на Министерството на младежта и спорта и на Държавната организация за протекция на детето, че ни поддържат и са с нас в тази значима идея. Следим развиването на децата в риск, оказваме помощ на най-талантливите да се осъществят, към този момент имаме триумфи на европейско и международно равнище. Тези младежи заслужават повече, доста повече. Ежегодно повече от 2000 деца се включват в другите начинания на федерацията. Осигурили сме и специфични стипендии за най-талантливите. Спортът способства както за тяхната интеграция и социализация в обществото, по този начин и с ролята на предварителна защита против отрицателни феномени и прояви ", показа Илиев.

Българска спортна федерация за деца и младежи в риск е основана през 2003 година и към този момент 20 години интензивно подкрепя и предизвиква спортните занимания на децата от разнообразни обществени институции в България.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР