Българската социалистическа партия направи всичко възможно да не отидем на

...
Българската социалистическа партия направи всичко възможно да не отидем на
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Конгресът на БСП ще мине спокойно, няма никакви условия за „контрареволюции“

„ Българската социалистическа партия направи всичко допустимо да не отидем на избори, а да намерим решения, които да са потребни за българската стопанска система, за българските фамилии. Предупреждавахме и по този начин се получи – на процедура ние сме без бюджет за 2023 година, а при близо 15% инфлация от предходната година, няма по какъв начин общините и държавните институции да устоят на този бюджет “. Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев в предаването „ Офанзива “ по NovaNews.

„ Второто удостоверение, че от Българска социалистическа партия бяхме прави – тези дни слушам, че служебният кабинет има желание в последните дни да внесе дори и бюджет за 2023 година, т.е. да признае, че са създали груба неточност и не са послушали Българска социалистическа партия. Но не мисля, че това физически може да стане “, добави националният представител от левицата.

Той уточни, че Българска социалистическа партия е поканила на диалози всички парламентарно показани партии и е съумяла да реализира четири стълба, към които да се образуват цели, които да се осъществят най-малко в средносрочен интервал, само че евентуалните съдружни сътрудници на левицата не са поискали.

Затова Румен Гечев прикани българските жители да са извънредно деликатни на изборите – освен да прочетат стратегиите на партиите, само че и да извърнат внимание какво са създали през последните години и защитавали ли са избрани цели: „ Наистина би трябвало да сме деликатни при гласуването, тъй като в случай че поднесем същата настройка в Народното събрание, най-вероятно може да се натъкнем на същите, в случай че не непреодолими, то доста мъчно преодолими проблеми. “

„ Изборите са в България и държавното управление би трябвало да бъде българско, а не евроатлантическо. Кое не е евроатлантическо – България е член на Европейски Съюз, с директния принос и начало от Българската социалистическа партия? “, попита проф. Гечев и добави, че България е европейска страна, а държавното управление, което ще бъде определено, би трябвало да прави оценки за избрани дейности на интернационалната сцена от позиция на българския интерес, спазвайки отговорности на България в НАТО и в Европейския съюз.

По думите на Гечев, Българска социалистическа партия ще бъде основен фактор в идващото държавно управление, както и всяка парламентарна група, образувана вследствие на гласуването на българския гласоподавател. „ Когато има несъгласия сред парламентарните групи и те не могат да се обединят към избрани национални цели, нищо не се получава, без значение от размера на групите “, сподели той и добави, че първите две най-големи групи не са съумели да сформират държавно управление, а Българска социалистическа партия е била най-близко до възможен триумф с третия кръг на договаряния.

„ Българската социалистическа партия беше изрично „ за “ обществена политика. Вчера, с помощта на Българска социалистическа партия, се одобриха безвъзмездни учебници за учениците до 12-ти клас. Приеха се безвъзмездни детски градини, безвъзмездни ясли, напън и нарастване на минималната работна заплата, промени в пенсионното обезпечаване “, сподели проф. Гечев.

Той разяснява и думите на Станишев за „ пробуждане на съпротивителните сили в социалистическата партия “: „ Съпротивителните сили “ в партията ги използваме, с цел да вършим тези съответни каузи. Знам, че някои хора чакат по този начин на завоя да видят какво ли ще стане на Конгреса. Конгресът ще мине умерено. Няма никакви условия за някакви особени „ контрареволюции “, както се показват някои “, съобщи изрично той и добави, че новото ляво обединяване, което същина не предлага нищо ново, не съставлява никаква заплаха за Българска социалистическа партия.

Гечев дефинира като победа в идващите избори да бъде формирано българско държавно управление, което да работи за България. „ Това е успеха. Победата не трябва да бъде победа единствено за обособени партии. А Българска социалистическа партия сме длъжни да подобрим своите резултати. С 25 души ние направихме доста неща, ние предлагаме решения, които са потребни за страната и в нуклеарната енергетика, запазването на топлоелектрическите централи, и в обществените стратегии и по отношение на демографските проблеми, които спомогнахме да бъдат решени “, сподели социалистът.

Той напомни референдума, който провежда за нуклеарната енергетика и това, че левицата отстоява завършването на плана „ Белене “: „ Българска социалистическа партия се оказа права, останалите се оказаха грешници, които доведоха до загуби в милиарди за българската стопанска система и за българските семейства “, уточни проф. Гечев.

Социалистът разяснява и инициираната подписка за референдум за смяна на формата на ръководство на страната, като беше безапелационен, че парламентарната република е най-хубавият либерален инструментариум и България няма потребност да се вършат обществени и политически опити.

„ Очевидно имаме проблеми, които и аз не съм виждал преди години в Конституцията ни. Служебните кабинети ръководят повече от някои постоянни кабинети. Оказва се, че президентската институция става в един миг дълго време изпълнителна власт, което е разбъркване на управляващите и не е добре. Това е решение, което би трябвало да се вземе за в бъдеще при промени в Конституцията “, добави проф. Гечев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР