„Българската социалистическа партия и коалицията с БСП неслучайно е повече

...
„Българската социалистическа партия и коалицията с БСП неслучайно е повече
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: БСП ще направи всичко, за да се осъществи актуализацията на бюджета

„ Българската социалистическа партия и обединението с Българска социалистическа партия неслучайно е повече от 130 години на политическия терен. Ние сме сериозна партия, с богат опит. Към актуалната обстановка излязохме с решение с голямо болшинство, че Българска социалистическа партия остава в ръководството и ще направи всичко до края да довърши бюджета. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ и зам.-председател на парламентарната бюджетна комисия проф. Румен Гечев в ефира на Нова телевизия.

В предаването “На фокус “ социалистът означи, че вижда промени в отношението на Има Такъв Народ към обединението. „ При гласуването на бюджета в бюджетната комисия Каримански разгласи отмора секунди преди да гласуваме, а повода беше, че трябваше да пристигна още един член на комисията от ГЕРБ и по този начин бюджетът не беше утвърден. За нас това не е почтена игра, само че те имат право на своите политически решения. “ Въпреки това проф. Гечев счита, че въз основата на здравия разсъдък и логиката, в пленарната зала депутатите от “Има подобен народ “ ще го поддържат.

Той изясни за какво би трябвало и за какво е разумно този бюджет да бъде признат: „ Последиците ще са пагубни, в случай че не бъде признат. Около 3 милиарда лв. няма да отидат в българските работещи фамилии с деца, няма да отидат в поддържането на по-ниски цени на бизнеса и електричеството. Няма да отидат в по-евтино парно, заради понижението на Данък добавена стойност в този план. Няма да отидат в помощи за майчинските и в помощ на българските деца, семействата и бизнеса. Няма да отидат 1.5 милиарда при над 2 милиона български пенсионери, които са безусловно беззащитни при тази инфлация “, уточни той и добави, че в случай че не се одобри актуализацията, ще влезем в есенно-зимния сезон без обезщетения против инфлацията, без помощи за българските фамилии и хиляди български компании ще бъдат обречени на банкрут.

Според социалиста Българска социалистическа партия има своите ресори и министрите на Българската социалистическа партия се оправят доста добре. „ Въпросът с министрите от квотата на Има Такъв Народ не е обсъждан, това не е най-важният въпрос. Ще бъде разискван, когато му пристигна времето “, сподели още той.

По думите му Националният съвет на левицата предлага вид, при който в границите на същата коалиция, в същите 4 партии, да се образува ново държавно управление. „ Представяме си го като уголемение и допълнение към съдружното съглашение. Идеята на Националния съвет е да се образува подобен нов кабинет, като се предложи съответна икономическа стратегия до 2022 година “, изясни той, като по този метод средствата ще стигнат до българската стопанска система и българските фамилии, това е приоритет номер 1.

„ Антибългарска ще е грешката на партията, която в подобен комплициран миг остави българското общество и страната без тласъците и помощите, заложени в бюджета “, безапелационен бе социалистът.

„ България ще бъде единствената страна-членка, на която фамилиите и бизнесът ще останат сами против рецесията. И защото последствията ще са доста тежки, не би трябвало да се стига до такава степен. Важно е всички страни в обединението да поемем отговорности да създадем актуализацията на бюджета действителност “, сподели още той.

Левицата публично поддържа и кандидатурата на Бойко Рашков за началник на КПКОНПИ. „ Фактите приказват, че бидейки длъжностен министър, той направи една решителна стъпка и има очевадни резултати в намаляването на платените гласове “, уточни проф. Гечев.

На финала социалистът съобщи, че като 130-годишна партия, Българска социалистическа партия е подготвена за избори. „ Така че когато и да са те считам, че ще получим по-голяма поддръжка “, заключи той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР