Българската социалистическа партия е партията, която в 48-ото Народно събрание

...
Българската социалистическа партия е партията, която в 48-ото Народно събрание
Коментари Харесай

Иван Ченчев: БСП спря джендър идеологията в училищата и детските градини

„ Българската социалистическа партия е партията, която в 48-ото Народно заседание спря опита джендър идеологията да бъде вкарана в просветителната ни система, в учебните заведения и детските градини “.

 

Това съобщи Иван Ченчев, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия в изявление пред делегатите на 50-ия Конгрес на социалистите.

" Предотвратихме заплахата през едни добре замаскирани текстове, под предлог, че това са оферти против домашното принуждение, да бъдат импортирани текстове, които кореспондират с Истанбулската спогодба. Тук още веднъж ще повторя безапелационната ни позиция – ние сме за ефикасни ограничения против домашното принуждение. Но не и за оферти, които скрити зад битката с домашното принуждение, разрешават вкарването на джендър идеологията в просветителната ни система ", акцентира Ченчев.

" Вие знаете ли какво пишеше в проектозакона, който се пробваха да внесат? Възможност неизвестно какви НПО-та да извеждат деца от българските фамилии? Непълнолетни деца, даже колкото да проговорили, да имат право на юрист, който да съди техните родители? Да се лимитират родителските права, да се лимитират правата на страната - с цел да може детето да се самоопределя ", реагира социалистът.

По думите му това към този момент се случва в Европа, навлязло е и в други елементи на света. " Но в България Българската социалистическа партия доста ясно съобщи: ние нямаме нищо срещу всеки навършил пълноправие да се дефинира за подобен, какъвто желае. Но до момента в който е малолетен – никой няма право да нахлува и обърква душата му. Нашето законодателство е изрично: до 14-годишна възраст детето не може да взима независимо решение. А в този момент те желаят детето да си наема юрист, който да съди родителите ", уточни Иван Ченчев.

Той изрази задоволеност за ясната позиция на Българска социалистическа партия, която да предпостави референдум в България за недопускане на джендър идеологията.

" Този закон, който пробват да вкарат, върви редом. Вие ще видите единствено след няколко месеца опит за вкарване и на закон, който да легализира използването на марихуана и канабис у нас. Съпоставено с текстовете от Истанбулската спогодба, прокарани през комфортно препоръчани законопроекти, това заплашва да докара до разлом в нашето общество, подобен, какъвто виждаме към този момент в някои европейски общества. До повече безработица, до повече закононарушения, тъй като това са статистиките от всичките страни, в които към този момент тази идеология и закони господстват ", уточни още Иван Ченчев.

„ Българска социалистическа партия няма да допусне това, тъй като Българска социалистическа партия е партията, която е виновна към бъдещето на България, а бъдещето – това са децата на България ", заключи социалистът.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР