Българската Система за верификация на лекарствата работи стабилно като част

...
Българската Система за верификация на лекарствата работи стабилно като част
Коментари Харесай

Над 3,5 милиона трансакции се изпълняват успешно всяка седмица в Системата за верификация на лекарствата

Българската Система за верификация на медикаментите работи устойчиво като част от единната Европейска система за верификация на медикаментите към този момент над 4 години с съществена цел – предотвратяване на пациентите посредством обезпечаване на лекарствени артикули с достоверен генезис . Всяка седмица в Системата се извършват сполучливо над 3,5 милиона преводи.

Процесът по верификация на медикаментите започва по едно и също време във всички страни от Европейски Съюз на 9 февруари 2019 г . Оттогава всички опаковки на медикаменти, отпускани с рецепта, наложително се създават с неповторим идентификационен код и средство против подправяне. В Европейския хъб производителите записват кодовете на всички свои опаковки. Така се подсигуряват произходът и качеството на предписаните медикаменти по цялата верига на лекарствоснабдяване.

Българската организация за верифкация на медикаментите (БОВЛ), съдружие с нестопанска цел, което работи в тясно съдействие с институциите и всички заинтригувани страни в лекарственото доставяне, организира огромна иформационна акция , обвързвана с ежедневната работа на аптеките със Системата за верификация на медикаментите. Вече над 90 % от аптеките интензивно работят със Системата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР