Българската шампионка по таекуондо Албена Ситнилска стъпи за пръв път

...
Българската шампионка по таекуондо Албена Ситнилска стъпи за пръв път
Коментари Харесай

Албена Ситнилска посвети победата си на SFC 7 на децата с аутизъм

Българската шампионка по таекуондо Албена Ситнилска стъпи за пръв път в клетката на SFC 7 нощес, с цел да дебютира в дуел по тежкия устав на кикбокса К-1. Нейна съперничка бе Суад Салимова - представителката на Mike's Gym - най-известния холандски клуб за бойни спортове, в който упражняват звезди като Бадр Хари и Стоян Копривленски.

Албена обаче доста прецизно спазваше игровия си проект, употребявайки ръстовото си преимущество и държейки рисковата азербейджанка на отдалеченост. Въпреки това борбата продължи три рунда и стигна до съдийско решение.
 Страхотни страсти и борби на галавечерта по ММА SFC 7 Avatars @@@
"Най-трудно ми беше това, че не съм в свои води и че е ново за мен. Също по този начин и напрежението от това, да не отчайвам толкоз доста хора, които ме поддържат и имат вяра в мен. Наистина до момента в който не стартира борбата не знаех какво да чакам, " показа Албена за MMA.BG.

Благодарение на безупречната си игра и тримата странични съдии дадоха успеха на Ситнилска, която стана лице на акцията "Аз съм друг, аз съм войник! " за набиране на средства за новаторски план за внедряване на приспособена просветителна стратегия в учебно заведение ориентирана към деца с аутизъм.
 Страхотни страсти и борби на галавечерта по ММА SFC 7 Avatars @@@
"Тази победа е доста скъпа за мен. Посвещавам я на децатa с аутизъм и на техните майки, които са в една доста по-тежка борба! Същевременно ми дава и по огромна самоуверност и тласък отсега нататък, за подчинение на нови върхове. Тук е и момента в който желая да благодаря на господин Анадолов, че ми даде тази невероятна опция да вземам участие на SFC шампионатите и че повярва в мен абсолютно! "

Безспорно голям триумф за Албена, която към този момент покори нов връх в кариерата си. Но упоритостите й не стопират до тук.

"Следващата ми изява ще е европейско състезание по Таекуон-до ITF, " показа състезателката пред MMA.BG. "Една седмица преди галaта беше държавното състезание, на което взех присъединяване и съумях да печеля в моята категория - до 57кг. Tо беше и подготовка за идното европейското през месец април. Тази година е много натоварена и няма време за разпределяне... чакам и идващото предизвикателство на SFC. "

mma.bg
Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР