Българската съдийска бригада, която ръководи дербито на кръга в гръцкото

...
Българската съдийска бригада, която ръководи дербито на кръга в гръцкото
Коментари Харесай

Отлични оценки за българските съдии след гръцкото дерби ПАОК – АЕК

Българската съдийска бригада, която управлява дербито на кръга в гръцкото състезание сред ПАОК (Солун) и АЕК (Атина) на 1-и май, получи още веднъж отлични оценки за представянето си.

Номер 1 в българската класация Георги Кабаков управлява срещата, а асистенти на тъчлиниите бяха Мартин Маргаритов и Диян Вълков. ВАР-съдия беше Ивайло Стоянов, който се потвърждава като един от най-хубавите арбитри с новата технология (видео-асистент съдия) на Балканския полуостров. Мачът на стадион " Тумба " приключи 1:1, като двата тима си размениха по едно попадение в границите на 12 минути преди почивката. Нордин Амрабат откри резултата в 15-ата минута, а Антонио Чолак изравни в 27-ата. ПАОК е на 2-о място в шампионата с 60 точки, а АЕК е на 5-о място с 52.
 Вечното дерби е мач номер 200 за Георги Кабаков
Вечното дерби е мач номер 200 за Георги Кабаков

Реферът получи приз

С значимата интервенция на ВАР-съдията Ивайло Стоянов беше анулиран гол за ПАОК в 6-ата минута. След това съдийските шефове на Гръцкия футболен съюз (ЕПО) похвалили българите за решението поради игра с ръка. Последва оn-field ревю, каквото при игра с ръка е наложителна инспекцията в Гърция.

След това при попадението на ПАОК също имало подозрения за фаул на атакуващия тим или не.Но Стоянов решил, че има естествено придвижване на ръката на нападателя, който преди да означи гола има контакт със бранителя и няма предумисъл. Така голът е зачетен. Очакванията са оценките на българските съдии да дойдат в писмен тип до дни от екипа на съдийския началник на Гърция Марк Клатенбърг.

За Кабаков срещата в Солун беше четвърта от гръцкото състезание през този сезон, като управлява и двете срещи от постоянния сезон сред Атромитос и Аполон Смирни.

За Ивайло Стоянов това беше мач номер 5 като ВАР в гръцкото състезание, от които три пъти част от напълно българска съдийска бригада отпред с Георги Кабаков.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР