Българската прокуратура вече е изпратила документи до Украйна за предварително

...
Българската прокуратура вече е изпратила документи до Украйна за предварително
Коментари Харесай

Връщането на Евелин Банев - Брендо в България се оказа правен прецедент

Българската прокуратура към този момент е изпратила документи до Украйна за авансово задържане на Евелин Банев - Брендо, изясни заместник-градският прокурор на София Иво Илиев.

Банев беше арестуван край Киев преди няколко дни. Той беше наказан през 2018 година за незаконна група за пране на пари от опиати. Има наложени шест години затвор. Банев има присъди в Италия и Румъния.

Именно данните по българското дело са изпратени на украинските управляващи. Така Банев е арестуван за 20 дни - до 25 септември. До тази дата България би трябвало да прати молба за екстрадиция, което към този момент се е случило. " Какво ще е крайното решение и по кое време, не може да се кажа, тъй като законодателството на двете страни е друго ", разясни Илиев.

" Случаят с Банев е самобитен юридически казус, тъй като той е лице, което търсят три страни ", сподели Илиев и посочи, че логиката е като български жител арестуваният да бъде върнат у нас. Има обаче колизия с италианската присъда, тъй като тя е най-тежка.

Ако бъде върнат в България, страната ни ще изиска информация за останалите присъди. При тази догадка важат правата за сливане на присъди, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР