Българската прокуратура трябва да разбере, че не може да се

...
Българската прокуратура трябва да разбере, че не може да се
Коментари Харесай

Христо Иванов: Прокуратурата не може да се държи като държава в държавата

" Българската прокуратура би трябвало да разбере, че не може да се държи като страна в страната. Ако желаят българските прокурори да се употребяват с почитание и с дължимото им равнище на самостоятелност е добре да стартират да беседват, да дават доклад и да престанат да се държат като персонална армия на Иван Гешев ", това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

Лидерът на „ Да, България” сподели още, че прокуратурата би трябвало да стартира да се регистрира за своята успеваемост.

И добави, че " до момента в който Иван Гешев е основен прокурор ще бъдат употребявани всички законови средства да се търси отчетност за неефективността на прокуратурата ".

" Под независимостта на правосъдната власт се има поради независимостта на съда. Гаранциите за самостоятелност съществуват, с цел да подсигуряват независимостта на съдиите и на съда. В България прокуратурата от самото начало се пробва да се примушка зад тях и да получи същите равнища на гаранции и на безнаказаност. Но е разумно прокуратурата да носи други равнища на отчетност по други механизми и други равнища на отговорност ", сподели още той.

" Ние постоянно сме упорствали да се вкарат доста по-сериозни форми на отчетност и през бюджета за успеваемостта на работата на прокуратурата ", добави Христо Иванов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР