Българската прокуратура трябва да разбере, че не може да се

...
Българската прокуратура трябва да разбере, че не може да се
Коментари Харесай

Христо Иванов: Прокуратурата не може да се държи като държава в държавата |

Българската прокуратура би трябвало да разбере, че не може да се държи като страна в страната. Ако българските прокурори желаят да имат дължимото им равнище на самостоятелност, е добре да беседват с обществото и да престанат да се държат като персонална армия на Иван Гешев.

Така съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов разяснява  относно орязването на средствата на правосъдната власт планувани в новия държавен бюджет.

Днес Гешев заяви, че това е " следващата смешна политическа офанзива " и разгласи, че това ще е " празненство за мафията, тъй като няма да има пари за експертизи, преводи ".

Христо Иванов изиска да посочи, че когато се приказва за независимостта на правосъдната власт, става дума за независимостта на съда.

" В България прокуратура се пробва от самото начало да се " примушка " зад съда и да получи същите равнища на гаранции и на отговорности. Само че е разумно прокуратурата да носи други равнища на отчетност по други равнища на механизми за отговорност ", изясни той. 

Иванов съобщи, че до момента в който Иван Гешев е основен прокурор, ще бъдат употребени всички законни средства за бюджетна отчетност на прокуратурата. " Разбирам, че ще има опозиция, само че когато се търси отчетност, е неизбежно ", сподели той. 

Христо Иванов е безапелационен, че орязването на бюджета на прокуратурата не е углавен ход против Гешев, а стъпка към последователното ограничение на безконтролността на прокуратурата. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР