Българската прокуратура ще повдигне обвинение на известната в цял свят

...
Българската прокуратура ще повдигне обвинение на известната в цял свят
Коментари Харесай

Обявиха 5 млн. долара награда за намирането на Ружа Игнатова

Българската прокуратура ще повдигне обвиняване на известната в целия свят Ружа Игнатова за измамата с OneCoin. Това стана ясно от конференция на българското обвиняване и американския дипломат Кенет Мертен.
Прочетете още
Борислав Сарафов разгласи също, че това ще разреши на службите да стартират наказателна глоба за изземване на имуществото ѝ.

Американският дипломат сподели от своя страна, че Съединените щати афишират нова премия за информацията, която може да докара до ареста на Ружа Игнатова. Наградата е на стойност до 5 млн. $.

„ Игнатова се търси в Съединени американски щати и Германия за присъединяване в една от най-големите схеми за машинация. Били са отнети над 4 милиарда щатски $ от почтени хора. Две седмици след нейното обвиняване през октомври 2017 година Игнатова пътува от София до Атина, с цел да избяга арест. Тя е дезертьор оттогава “, добавя още Мертен.

Американският дипломат разгласи още, че Съединените щати афишират нова премия информация, която може да докара до ареста на Ружа Игнатова. Наградата е на стойност до 5 милиона $.

„ Игнатова се търси в Съединени американски щати и Германия за присъединяване в една от най-големите схеми за машинация. Били са отнети над 4 млрд щатски $ от почтени хора. Две седмици след нейното обвиняване през октомври 2017 година Игнатова пътува от София до Атина, с цел да избяга арест, тя е дезертьор оттогава “, добавя още Мертен.

Американският дипломат добави още, че по-късно от посолството ще разпространят информация за жителите по какъв начин да подават изцяло анонимни сигнали за местонахождението на Ружа Игнатова.

„ Преди две години Ружа Игнатова беше добавена в листата на най-търсените от ФБР нарушители “, напомни още Мертен.

Пламен Пончев от ДАНС разкри и детайлности за българската част от следствието, водено от Софийската градска прокуратура.

„ Компанията и нейните дъщерни сдружения е записана в Гибралтар и са построени като финансова пирамида, която предлага услуги за мрежов маркетинг. Установен е трансфер на 15 милиона евро. Прокуратурата е сезирана за имущество, което е добито с тези пари ", разясни Пончев.

Предстои внасянето на искане за запор на имуществото.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР