Българската прокуратура отдавна е сезирана по темата и отдавна е

...
Българската прокуратура отдавна е сезирана по темата и отдавна е
Коментари Харесай

Политолог за Барселонагейт: Подклажда се сериозната битка между МВР и главния прокурор

Българската прокуратура от дълго време е сезирана по тематиката и от дълго време е в контакт с испанските управляващи по абсурда за " Барселонагейт ". От през вчерашния ден и оня ден има едни придвижвания в общественото пространство, които са забавни от позиция на разбор, означи проф. Антоанета Христова – политически психолог, в предаването " Тази заран “.

Тя разяснява испанското следствие за " Барселонагейт “ и информацията, че фотоси на Бойко Борисов участват в отчет, предаден на Министерство на вътрешните работи. Според нея фокусът към Барселона е неестествен.

В момента има явни проблеми с повишението на цените, явно е, че в края на тази седмица са оповестени митинги, явно е, че държавното управление има потребност от спешен пиар, уточни тя.  

Според политолога проф. Мария Пиргова това е изтощение на Европа, тъй като става дума за очевидно пране на пари, а институциите се оказват безсилни. " В основата на това изтощение е българската прокуратура и това не е претоплена гозба, само че това са проблеми, които са нерешими “, уточни тя. Според нея би трябвало да се раздвижи законът за правосъдната система. " Нещата към този момент са отвън правото, приказваме за повишаване на цени, че би трябвало да прикрием някак си това, че ще има митинги. Проблемите не са толкоз сведени към някакъв проблем “, означи още проф. Пиргова.

Информацията е предоставена на българската прокуратура от дълго време, разяснява и политологът Георги Киряков. " Предоставяйки тази информация и на друга институция, подклаждат към този момент много сериозната борба сред Министерство на вътрешните работи и основния прокурор “, сподели той.

Силата на институциите е в прокуратурата, в Министерство на вътрешните работи, в Министерския съвет и Народното събрание. Ако няма мотивация от вътре, ще сме очевидци на това, което се случва в този момент – борби за превъзходство, за преразпределение и някакви хора, които следят от страни и се чудят по какъв начин да си платят сметките, разяснява още Киряков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР