Българската прокуратура има намерение в близкия месец да изложи вижданията

...
Българската прокуратура има намерение в близкия месец да изложи вижданията
Коментари Харесай

Прокуратурата иска промени в НК и НПК, НС прие отчета ѝ

Българската прокуратура има желание в близкия месец да изложи вижданията си за най-важните промени в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс под формата на експертно виждане до Народното събрание.

Това разгласи одеве пред депутатите в пленарна зала основният прокурор Иван Гешев в границите на представянето на годишния доклад на държавното обвиняване. Той беше признат от депутатите със 120 гласа "за ", 4 "против " и 2 "въздържали се ".

По време на изявлението си пред депутатите Гешев акцентира, че стандартът на доказване на бъгарския углавен развой е най-високият в целия Европейски Съюз. Ако в България се изисква една единица доказателстав, зв множеството страни – 0,5.

Очаква се измененията, които прокуратурата ще предложи като наложителни в разбора си, да засягат текстовете за закононарушения по работа, корупция, подкупът в частния бранш, ефикасното потребление на кадровия запас на прокуратурата, а също реквизитите на обвинителния акт.

Обсъждане на отпадане на наказателната отговорност или редукция на тази отговорност за провокация към рушвет също ще е измежду дискутираните тематики.

Работим интензивно по приватизационния развой и по-конкретно по първите 14 покупко-продажби, които ни бяха предоставени от ДАНС, сподели още Гешев.

Той даде и фрапиращи данни за наказателните производства, водени против водачи, седнали зад волата след приложимост на опиати. Докато преди години те са били 50-60 на година, сега са 5000 до 6000.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР