Българската прокуратура е отправила молба за правна помощ до британските

...
Българската прокуратура е отправила молба за правна помощ до британските
Коментари Харесай

Прокуратурата търси съдействие от британските власти по дело за блудство

Българската прокуратура е отправила молба за правна помощ до английските управляващи за осъществяване на следствени дейности, свързани с дело за блудничество. Това заяви пред кореспондент на Българска телеграфна агенция представителят на Районната прокуратура в Сливен Христина Блецова. 

Става дума за 43-годишния английски гражданин Даниел Хъл, който през 2019 година Районна прокуратура – Сливен съобщи на съд за осъществяване на блудствени дейности по отношение на осем момчета  в сливенския квартал „ Надежда “.

Блецова напомни, че производството за блудничество е било прекъснато, тъй като всички очевидци са се отметнали от показанията си. Хора от квартала тогава даже излязоха на митинг в отбрана на Хъл, който е бил свещеник там.

Към английските управляващи са отправени претенции за следствени дейности, свързани с разпити на очевидци в чужбина, само че те към момента не са изпълнени, уточни Блецова, а делото е висящо.

През 2016 година мъжът е търсен с европейска заповед за арест от Англия по отношение на следствие за полови закононарушения.

Междувременно от Окръжният съд в Сливен оповестиха, че по отношение на Даниел Хъл е постановена присъда за данъчни закононарушения – не е заявил и платил данъчни отговорности в огромни размери – 3774 лева След като е внесъл необявеното данъчно обвързване с лихвите, той е бил освободен от наказателна отговорност и му е наложена санкция в размер на 1000 лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР