Българската прокуратура е единна и ще продължи да работи по

...
Българската прокуратура е единна и ще продължи да работи по
Коментари Харесай

Гешев заяви пред Правната комисия, че не го е страх. Говори пак за политическия боклук и мафия

Българската прокуратура е единна и ще продължи да работи по същия метод макар политическия напън и в полза на народа и хората. Не ме е боязън. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев при започване на съвещанието на Правната комисия на Народното събрание.

Той се обърна към народните представители с думите: „ Добре пристигнали в 96-та година! “, а по-късно направи послание към тях, в което уточни, че войната против правосъдната власт и съзнателното рушене на институциите се прави в полза на проведената престъпност, мафията и олигархията:

„ И аз като основен прокурор ще довърша мандата си и ще свърша това, за което аплайвах на поста. А това е – всички, които са направили закононарушения, да влязат в пандиза след неоправдателни присъди – влезнали в действие, от българския съд. Следващото, което ще кажа – че не ме е боязън и няма да разреша да бъда плашен. И не я е боязън магистратската общественост, вярвайте ми “.

Гешев се разгласи и против обсъжданите законодателни промени:

„ И последното, което ще кажа, преди да си потегли – че няма да вземам участие в нещо, което авансово евентуално е решено, и което обслужва, може би, това, което дефинирах като политическа мафия и което българските жители дефинират като политическа мафия, политически отпадък, олигархия и проведена престъпност. И няма да разреша и да вземам участие в, може би, превръщането на правовата страна в вехтория и пипането на Конституцията с мазни пръсти. Бог да пази България “, обърна се прочувствено към депутатите Иван Гешев.

След тези думи той си потегли, а депутатът от ПП-ДБ и някогашен министър на правораздаването Надежда Йорданова се обърна към ръководителя на Правната комисия Стою Стоев да не се позволява политически изявления и обиди към народните представители.

„ Следва да напомним на основния прокурор, че при положение, когато той смята, че има мафия, той разполага с всички пълномощия по Наказателно-процесуален кодекс да образува досъдебни производства, да проверява и да повдига обвинявания “, сподели Йорданова.

В дневния ред на Правната комисия са включени промени в Наказателно-процесуален кодекс и Закона за правосъдната власт, с които се основава механизъм за следствие на основния прокурор и се понижава кворума в пленума на Висш съдебен съвет, необходим за освобождението на обвинител номер 1.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР