Българската професионална футболна лига продължава да ни представя футболисти от

...
Българската професионална футболна лига продължава да ни представя футболисти от
Коментари Харесай

Карагарен: Най-хубавият ми момент е когато играхме срещу Тотнъм на Лаута

Българската професионална футболна лига продължава да ни показва футболисти от Първа лига. Този път във фокуса на нашето внимание попада играчът на ФК ЦСКА Сф 1948 София Бирсент Карагарен.
Прочетете още
– Кажи ни кой е най-запомнящият се мач и най-любимият миг в кариерата ти?

– Най-запомнящият се мач в моята кариера е този против Ботев Пловдив, до момента в който бях футболист на Локомотив Пловдив и спечелихме с 6:0. Любимият ми миг е, когато се изправих против Тотнъм на „ Лаута “.

– Как избра футбола като специалност?

– Не съм го избирал за специалност. Откакто се помня играя футбол. От занимание ми стана специалност.

– Как се чувстваш в ЦСКА 1948?

– Чувствам се доста добре. Моята роля в тима е да оказвам помощ на отбора да побеждава с моите голове и асистенции. Може и още по-добре и отсега нататък ще забележим.

– Как се разви в ранните години в Локомотив Пловдив?

– Истината е, че ми беше по-трудно. Може би бях по-слаб физически от множеството играчи. Не играех постоянно. Научих, че не би трябвало да се предаваш и да преследваш фантазиите си.

– Разкажи за четвъртфинала за Купата през 2014 година, когато вкара надвит гол?

– Беше много забавно. Те бяха вкарали първи гол и смятах, че всичко е завършило. При нас играеше тогава Мартин Камбуров. Той надъхваше тима. Беше споделил, че нищо не е завършило. Още в идната офанзива вкарахме за 1:1 и в 90-ата минута стана неточност на бранителя, която предвидих. Даже не знам по какъв начин съм вкарал гол и по какъв начин съм се радвал. Помня думите на Дани Кики, че всичко е завършило и след това отиваме на дискотека.

– Как би оценил интервала в Дунав Русе?

– Мисля, че беше крачка напред за мен. В този интервал доближих може би нещо, което може би няма да стане – играх в Европа с тях. Периодът ми там е много позитивен.

– През 2018 година се върна в Локомотив Пловдив. Разкажи малко повече за този интервал?

– Тогава имах предложения и от други тимове. Христо Крушарски беше най-настоятелен. Звънеше ми всяка седмица, с цел да ме накара да се върна. Успя да ме навие и съм благополучен. Спечелих две Купи, Суперкупа, второ място, играх със мощни тимове в Европа. Играх с много положителни футболисти.

– Какво е да играеш в националния тим?

– Това е най-хубавото нещо за един футболист съгласно мен. Ти представяш страната си и изключително, когато чуеш химна на България, това е най-хубавото нещо във футбола.

– Как се подготвяш преди мач?

– Обичам да върша стречинг, да слушаме музика, да се закачаме, само че последните 5 минути се изключвам и се съсредоточвам.

– Кои са твоите футболни идоли и какво научи от тях?

– Имал съм много идоли през годините. Най-големият ми кумир е Кристиано Роналдо. Той първо е човек, който оказва помощ на хората. От него съм научил, че когато следваш фантазиите си и не се предаваш всичко се случва.

– Какво би посъветвал по-младите футболисти, които желаят да вървят по твоите стъпки?

– Да бъдат себе си, да преследват фантазиите си. Да не бъдат по-закачливи. Да не одобряват всичко доста съществено, да работят старателно и да не се отхвърлят.

– Как се справяш с натоварената стратегия през сезона?

– Трудно е, тъй като всеки ден тренираш, всеки ден би трябвало да си на 100%, всеки ден правиш физически натоварвания. Не е елементарно, само че това е моята специалност. Не мога да се оплача и това ще е отсега нататък.

– Каква роля играе фамилията ти в твоята кариера?

– Голяма роля, постоянно се допитвам до тях, когато ми е мъчно, когато споделям „ към този момент не мога “, те постоянно са до мен и ме поддържат.

– Какво те стимулира, с цел да се изправяш против компликациите?

– Когато някой ти каже „ не можеш “. Това ме стимулира най-вече.

– Какви са задачите ти?

– Първо би трябвало да съм жив и здрав и да нямам съществени травми, дай Боже. Да продължа да се представаям добре и да върви тимът, в който играя и да печеля още някой трофей до края на кариерата.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР